Πατατοκροκέτες
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
-
2 αβγά
-
6 κ.σ. αλεύρι
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
-
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για το τηγάνισμα
-
αλεύρι
-
2 αβγά χτυπημένα
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό φροντίζοντας να μη λιώσουν.
-
2
Τις σουρώνετε κι αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.
-
3
Μεταφλερετε τον πουρέ σε μπολ.
-
4
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε όλα μαζί.
-
5
Αν το μείγμα σας είναι αραιό και δεν πλάθεται, προσθέστε επιπλέον αλεύρι.
-
6
Αφού κρυώσει, αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμη να σφίξει.
-
7
Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα πατάτας και το πλάθετε σε κεφτέδες ή μακρόστενες κροκέτες.
-
8
Περνάτε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά.
-
9
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και αφού κάψει ρίχνετε τις κροκέτες στο λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
-
10
Μόλις οι κροκέτες ροδίσουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το λάδι.
-
11
Τις σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.
Σχόλια (10)