Πατατόπιτα από την Ιταλία
Γρήγορη και γευστική!!!!!!!!
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
6 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή
-
250 γρ. τυρί kerrygold τριμμένο
-
1 κρέμα γάλακτος light
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
-
2 αυγά
-
2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες (τις αλατίζουμε σε αυτή τη φάση) και στη συνέχεια τις κάνουμε πουρέ, με τη βοήθεια του μίξερ για να λιώσουν καλά.
-
2
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλα.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) και το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζι με το πιπέρι.
-
4
Αφου το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο το τοποθετούμε σε ενα μεσσαιου μεγέθους ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τριμμένη φρυγανιά.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (16)