κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατόπιτα από την Ιταλία
ΜΑΝΙΑ
ΜΑΝΙΑ @cook_8449804

Γρήγορη και γευστική!!!!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 6 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή
  3. 250 γρ. τυρί kerrygold τριμμένο
  4. 1 φλυτζάνι γάλα
  5. 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  6. 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες (τις αλατίζουμε σε αυτή τη φάση) και στη συνέχεια τις κάνουμε πουρέ, με τη βοήθεια του μίξερ για να λιώσουν καλά.

  2. 2

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλα.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) και το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζι με το πιπέρι.

  4. 4

    Αφου το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο το τοποθετούμε σε ενα μεσσαιου μεγέθους ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τριμμένη φρυγανιά.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Honeybuzz
Honeybuzz @cook_8468695
Την έφτιαξα χτες στον αντρα μου και ξετρελαθηκε... Ισχυρίζεται πως του έχει μείνει ακόμα η γεύση. Ήταν υπέροχη!!!!

Από

ΜΑΝΙΑ
ΜΑΝΙΑ @cook_8449804
στις