ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915

Μια εύκολη και νόστιμη πίττα χωρίς φύλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αλλαντικά είναι ενδεικτικά, μπορείτε να τα προσαρμόσετε στο προσωπικό σας γούστο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1,5-2 κιλά πατάτες
  2. 5 φέτες ζαμπόν
  3. 5 φέτες γαλοπούλα
  4. 5 φέτες μπέικον
  5. 500 γρ. τυριά που λιώνουν
  6. 200 γρ. γάλα
  7. Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατατες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μεχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. 2

    Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατατες. (καλό είναι να μην τις λιώσετε στο μπλέντερ)

  3. 3

    Κόβουμε τα αλλαντικα σε κυβακια και τα προσθέτουμε στο μπολ.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα και το αυγό αναμιγνύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί (20-22εκ) και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

  6. 6

    Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε ξανά με φρυγανιά.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

  8. 8

    Αφήνουμε την πίττα να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
Τα 5 πηρουνάκια είναι πραγματικά λίγα ! Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε. Σερβίρεται χλιαρή τελικά και η φρυγανιά από πάνω είναι μάλλον περιττή.Χίλια ευχαριστώ, απίστευτη.

Από

ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915
στις