Πατατόπιτα με δυόσμο
Πίτα με λαχανικά και μυρωδικά, υπέροχη(!)ειδικά αν την κάνετε και με σπιτικό φύλλο! Τη συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος!
#πιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ την έκανα με σπιτικό φύλλο και για τη δόση αυτή περίπου (εβαλα 1,5 κρεμμύδι, 1,5 πράσο και λιγότερα μυρωδικά) χρησιμοποίησα ταψί νο 32. Έβαλα και κίτρινο τυρί, πιστεύω και αλλαντικά θα ταιριάζουν ωραία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε σε μπολ.
-
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το δυόσμο, τη μουστάρδα και λίγο λάδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου καραμελώσουν και πάρουν σκούρο χρώμα.
-
6
Προσθέτουμε τα πράσα και τις πιπεριές, αλατίζουμε και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
-
7
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
-
8
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
-
9
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 3 φύλλα στον πάτο, λαδώνοντας τα πολύ καλά ένα ένα.
-
10
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα.
-
11
Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα καλά λαδωμένα ένα ένα.
-
12
Αλείφουμε με μπόλικο λάδι την επιφάνεια της πίτας, χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-
13
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)
Ευχαριστούμε που την ανέβασες!