flora
flora @cook_8450000

Η συνταγή αυτή, είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση για συνοδευτικό ή και για κυρίως πιάτο σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
18-20 κομμάτια
  1. 5-6 μέτριες βρασμένες πατάτες
  2. 2 μέτρια τριμμένα κολοκυθάκια
  3. 2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  4. 6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  5. 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
  6. 1 φλυτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  7. 1 φλυτζ. μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ρίγανη
  11. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια (στον χοντρό τρίφτη) κι ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά λιγάκι.

  2. 2

    Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να περάσει το λάδι σε όλο μας το μείγμα.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε και την ντομάτα, τον άνηθο και τον μάραθο (αν έχουμε, δίνει ωραίο άρωμα). Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.

  4. 4

    Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας ανάμεσά τους λίγο λάδι, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

  5. 5

    Χαράζουμε και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Χρυσηίδα
Χρυσηίδα @xb242566
Ότι και να πώ είναι λίγο βγήκε πάρα πολύ καλή κι εύκολη ,το μόνο που πρόσθεσα ήταν καλαμπόκι και καρότα (τα οποία τα έβρασα για 10\' ίσα που να μπορώ να τα τσιμπήσω και τα έτριψα όπως τα κολοκύθια....μπράβο!

Από

flora
flora @cook_8450000
στις