Πατατόπιτα με τυρί
Μούρλια πίτα με σκόνη πουρέ και φέτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έβαλα ένα αυγό μόνο και βγήκε μια χαρά!Στο ψήσιμο ο χρόνος είναι δοκιμασμένος, αλλά ανάλογα με το φούρνο σας μπορεί να χρειαστεί κανα δεκάλεπτο ακόμα!Τη συνταγή τη βρήκα σε συσκευασία έτοιμου πουρέ.Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 φάκελο πουρέ σκόνη
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος
-
1 φλ. γάλα φρέσκο
-
100 γρ. τυρί φέτα
-
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
-
1-2 αυγά
-
αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
-
φύλλα λάδι για τα
-
Για το χυλό
-
1/2 φλ. νερό
-
3 κ.σ. αλεύρι
-
2 κ.σ. λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζω τη γέμισηΒράζω το νερό και απομακρύνω απ'τη φωτιά. Προσθέτω τη σκόνη και ανακατεύω ζωηρά. Προσθέτω την κρέμα και το γάλα να απορροφηθούν και έπειτα το αυγό/τα αυγά. Όταν απορροφηθούν κι αυτά ρίχνω και το τυρί τριμμένο. Αρωματίζω με τα μυρωδικά και αφήνω στην άκρη.
-
2
Βάζω σε ταψί 2-3 κ.σ. απ'το χυλό. Τοποθετώ τα μισά φύλλα καλά λαδωμένα. Ρίχνω τη γέμιση και καλύπτω με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης καλά λαδωμένα. Χαράσσω και ρίχνω από πάνω τον υπόλοιπο χυλό.
-
3
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Σχόλια (19)