Πατατόπιτα των Οθωνών
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγή των Οθωνών, ενα απο τα Διαποντια Νησια. Οι Οθωνοί είναι τα μεγαλύτερο από τα τρία Διαπόντια Νησιά και η αριστοκρατική κοιτίδα των οικογενειών (κυρίως Κατέχηδων) που διεσπάρησαν στα άλλα νησιά. Παλιότερα ήταν έδρα του Δήμου Διαποντίων Νήσων.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλάθουμε το φύλλο, και αφού δεν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, το ανοίγουμε με τον πλάστη πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλήσει.
-
2
Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες, και τις περνάμε από το μύλο για να γίνουν πουρές. Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε το μείγμα στον πουρέ (αφού προσέχουμε να κρατήσουμε ένα φλυτζάνι του μείγματος για αργότερα).
-
3
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον πουρέ ένα φλυτζάνι του τσαγιού με χλιαρό νερό από τις βρασμένες πατάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
-
4
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε το φύλλο αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου στο ταψί.
-
5
Τέλος, ρίχνουμε το φλυτζάνι του μείγματος των αυγών με το γάλα που είχαμε φυλάξει.
-
6
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου έως ότου να ροδίσει καλά η πίτα μας.
Σχόλια (8)