κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατόπιτα των Οθωνών
Λενιω
Λενιω @cook_8451795
,Ελλαδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή των Οθωνών, ενα απο τα Διαποντια Νησια. Οι Οθωνοί είναι τα μεγαλύτερο από τα τρία Διαπόντια Νησιά και η αριστοκρατική κοιτίδα των οικογενειών (κυρίως Κατέχηδων) που διεσπάρησαν στα άλλα νησιά. Παλιότερα ήταν έδρα του Δήμου Διαποντίων Νήσων.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 μέτριες πατάτες
  2. 1/2 ποτήρι λάδι
  3. 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
  4. 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  6. λίγο αλάτι
  7. φύλλο Για το
  8. 300 γρ. αλεύρι
  9. λίγο χλιαρό νερό
  10. 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  11. 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλάθουμε το φύλλο, και αφού δεν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, το ανοίγουμε με τον πλάστη πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλήσει.

  2. 2

    Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες, και τις περνάμε από το μύλο για να γίνουν πουρές. Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε το μείγμα στον πουρέ (αφού προσέχουμε να κρατήσουμε ένα φλυτζάνι του μείγματος για αργότερα).

  3. 3

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον πουρέ ένα φλυτζάνι του τσαγιού με χλιαρό νερό από τις βρασμένες πατάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.

  4. 4

    Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε το φύλλο αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου στο ταψί.

  5. 5

    Τέλος, ρίχνουμε το φλυτζάνι του μείγματος των αυγών με το γάλα που είχαμε φυλάξει.

  6. 6

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου έως ότου να ροδίσει καλά η πίτα μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

sidarieva
sidarieva @corfucook
Ω ψυχή μου τι μου θυμίζεις τώρα!!!Την νόνα μου τη συχωρεμένη που την έφτιαχνε!!και μου άρεσε να τρώω τσι γωνίες και μου φώναζε!!!!Ευχαριστώ ψυχή μου!!Άντε και το καλοκαίρι να πάμε στα Διαπόντια για μπάνιο. Γιατί εκεί είναι η αληθινή θάλασσα μάτια μου!!!!

Από

Λενιω
Λενιω @cook_8451795
στις
,Ελλαδα