κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατόπιτα

Πατατόπιτα

annouka
annouka @cook_8456645
,Ελλάδα

Φύλλο σφολιάτας με γέμιση πατάτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλουμε στη γέμιση βάζουμε και μανιτάρια, τα οποία έχουμε σωτάρει μαζί με το κρεμμύδι ή αγγουράκι τουρσί που ταιριάζει πολύ με την πατάτα καθώς και κομματάκια ελιάς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 πακ. φύλλο σφολιάτας
  2. 5 πατάτες
  3. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  4. λίγο λάδι
  5. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με το πηρούνι να λιώσουν.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην πατάτα.

  3. 3

    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και άν θέλουμε λίγο μαιντανό και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Απλώνω τη σφολιάτα σε λαδόκολα στο ταψί της κουζίνας, βάζω τη γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.

  5. 5

    Κάνω τρυπίτσες με ένα πηρούνι πάνω στο φύλλο, ραντίζω με λίγο λάδι και ψήνω στους 180 για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Senda990
Senda990 @cook_8451233
Μόλις την έβγαλα από το φούρνο!\nΣτην μισή πρόσθεσα ελιά, όπως προτείνεις και είναι τρομερή η γεύση. Στην άλλη μισή είπα να βάλω λίγο φέτα τριμμένη.

Από

annouka
annouka @cook_8456645
στις
,Ελλάδα