Πατατόπιτα
Φύλλο σφολιάτας με γέμιση πατάτας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλουμε στη γέμιση βάζουμε και μανιτάρια, τα οποία έχουμε σωτάρει μαζί με το κρεμμύδι ή αγγουράκι τουρσί που ταιριάζει πολύ με την πατάτα καθώς και κομματάκια ελιάς.
Υλικά
-
1 πακ. φύλλο σφολιάτας
-
5 πατάτες
-
1 κρεμμύδι μεγάλο
-
λίγο λάδι
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με το πηρούνι να λιώσουν.
-
2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην πατάτα.
-
3
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και άν θέλουμε λίγο μαιντανό και ανακατεύουμε.
-
4
Απλώνω τη σφολιάτα σε λαδόκολα στο ταψί της κουζίνας, βάζω τη γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.
-
5
Κάνω τρυπίτσες με ένα πηρούνι πάνω στο φύλλο, ραντίζω με λίγο λάδι και ψήνω στους 180 για 40 λεπτά.
Σχόλια (13)