elinaDxxx
elinaDxxx @cook_8486687

Πανεύκολη πατατοσαλάτα που συνοδεύει κρέας, λουκάνικα ή κοτόπουλο. Ιδανική για τραπέζια με φίλους ή συγγενείς μιας και μπορείτε να τη φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ ή ώρες νωρίτερα χωρίς το άγχος της τελευταίας στιγμής.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την είχαμε δοκιμάσει πριν πολλά χρόνια σε ένα Biergarten (εστιατόριο-μπυραρία) στο Koblenz της Γερμανίας και η φιλική ιδιοκτήτρια μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας τη συνταγή της.Στη σαλάτα αν θέλετε μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο άνιθο, φρέσκο ή ξερό.Αν δεν έχετε άπλετο χρόνο μπορείτε το σουρωτήρι με τις πατάτες και τα καρότα να το αφήσετε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης ώστε να κρυώσουν γρηγορότερα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα αυγά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 περίπου κιλό βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια πατάτες (αν δεν έχετε ζυγαριά υπολογίζετε 5-6 πατάτες κανονικού μεγέθους)
  2. 1-2 βρασμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια καρότα
  3. 3 βρασμένα αυγά κομμένα σε κυβάκια
  4. 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  5. 3/4 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  6. 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι (λευκό κατά προτίμηση)
  9. Για τη σως
  10. 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  11. 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  12. 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (κατά προτίμηση wholegrain αλλά όλοι οι τύποι είναι εξίσου καλοί
  13. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  14. αλάτι
  15. πιπέρι (λευκό κατά προτίμηση)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να κόβονται με το πιρούνι. Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία μπορούμε να κόψουμε τα λαχανικά μας σε μικρότερα κομμάτια.

  2. 2

    Στραγγίζουμε τις πατάτες και τα καρότα πολύ καλά σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν τα κόβουμε σε κυβάκια. Δε μας απασχολεί πολύ το σχήμα μιας και στο τέλος θα τα ανακατώσουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζουμε τα αυγά για 9-10 λεπτά (να είναι αρκετά σφιχτά) και τα αφήνουμε και εκείνα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε επίσης σε μικρά κυβάκια.

  4. 4

    Καθαρίζουμε και φιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι.

  5. 5

    Στραγγίζουμε το καλαμπόκι από τα υγρά της κονσέρβας και το ξεπλένουμεμε άφθονο νερό.

  6. 6

    Στο μπωλ όπου θα βάλουμε την πατατοσαλάτα ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σως μαςτη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.

  7. 7

    Προσθέτουμε στη σως τις πιπερίες, το καλαμπόκι, το κρεμμυδάκι, τις πατάτες και το καρότο και ανακατεύουμε καλά.

  8. 8

    Τέλος προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πάει παντού.

  9. 9

    Περιμένουμε να κρυώσει τελείως η σαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά ή για ολόκληρο το βράδυ. Σερβίρεται δροσερή, όχι παγωμένη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Voulitsa1001
Voulitsa1001 @cook_8497871
Την έφτιαξα με τη λουκανικόσουπα που έχεις ανεβάσει σε ένα τραπέζι με θέμα "Βαυαρία" για να θυμηθούμε με την οικογένεια τα παιδικά μας χρόνια που τα περάσαμε στο Μόναχο. Η συνταγή είναι όντως η αυθεντική συνταγή που θυμάμαι από τα παιδί να σερβίρεται στις γερμανικές ταβέρνες. Ποτέ δεν είχα πετύχει ως τώρα, δεν ήξερα ότι ήθελε λίγο γιαούρτι κ έκανα λάθος στις αναλογίες.

Από

elinaDxxx
elinaDxxx @cook_8486687
στις