Πατατοσαλάτα κρητική
Μια καλή ιδέα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού όταν δεν θελετε να μαγειρέψετε κάτι βαρύ. Χορταστικότατο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να έχει καλύτερη γεύση κόβουμε πρώτα το κρεμμύδι με το αγγούρι προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μόνα τους μέχρι να καθαρίσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Υλικά
-
4 μικρές πατάτες
-
3 μέτριες ντομάτες
-
1 μέτριο αγγούρι
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
4 αυγά
-
1 πιπεριά της αρεσκίας σας
-
2 καρότα (προαιρετικά)
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο
-
Ξύδι (σε όποιους αρέσει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσετε.
-
2
Βράζετε τα αυγά μέχρι που να σφίξουν (5 λεπτα σε βραστό νερό).
-
3
Καθαρίζετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από το καρότο και τα κόβετε στη σαλατιέρα.
-
4
Κόβετε και τις πατάτες και τα αυγά μέσα.
-
5
Περνάτε στον τρίτη στο ψιλό το καρότο πάνω από την σαλάτα.
-
6
Αλατίζετε.
-
7
Ρίχνετε το ξύδι.
-
8
Προσθέτετε λάδι.
-
9
Ανακατεύετε.
Σχόλια (3)