Πατατοσαλάτα με αυγό και τόνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε αυτή τη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα, χρωματιστές πιπεριές, λάχανο ή μαρούλι αναλόγως με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
Υλικά
-
2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
-
1 κρεμμύδι ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (αν έχετε)
-
2 αυγά βρασμένα
-
1 τόνο κονσέρβα σε λάδι
-
2 ντομάτες
-
2 αγγουράκια
-
4-5 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι βρασμένο
-
κόλιανδρο ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
-
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
λεμόνι (αναλόγως με τα γούστα σας)
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες, το κρεμμύδι, τα αυγά, τις ντομάτες και το αγγουράκι σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με τον κόλιανδρο.
-
2
Μετά προσθέτουμε το τόνο μαζί με το λάδι της κονσέρβας του και το καλαμπόκι στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (αν θέλουμε αυξάνουμε την ποσότητα ή την μειώνουμε αναλόγως με τα γούστα μας), το λεμόνι και το αλάτι.
-
4
Ανακατέβουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
Σχόλια