Πατατοσαλάτα με λουκάνικο χορταστική
Χωρίς μαγιονέζα και χωρίς αυγά! Αν σας έχουν περισσέψει πατάτες βραστές, φασόλια ή πιπεριές, ή αν έχετε όρεξη για μια χορταστική σαλάτα για μεσημεριανό ή βραδινό, δοκιμάστε αυτή την απλή αλλά νόστιμη συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για μια ακόμα πιο "υγιεινή" εκδοχή χρησιμοποιήστε λουκάνικα από κοτόπουλο.Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξερά φασόλια θα πρέπει να τα έχετε βάλει στο νερό να μουλιάσουν τουλάχιστον 6-8 ώρες πριν τα βράσετε.Για να σιγουρευτείτε ότι οι πατάτες είναι έτοιμες θα πρέπει να τρυπιούνται εύκολα και αν είναι ολοκληρες να "φεύγουν μόνες τους" από το πιρούνι κατά τη διάρκεια του βρασμού.Τα υλικά αυτά αντιστοιχούν σε δύο ατομικές μερίδες. Αφαιρέστε ή πολλαπλασιάστε ανάλογα με το γούστο σας και τον αριθμό των ατόμων που σερβίρετε.Προσοχή στο αλάτι γιατί τα αλλαντικά είναι ήδη αλμυρά.Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Το ίδιο κάνετε και με τα φασόλια αν δεν είναι κονσέρβα. Αν έχετε φασόλια σε κονσέρβα τα στραγγίζετε πρώτα και τα ξεπλένετε με νερό.
-
3
Κόβετε τα λαχανικά σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες.
-
4
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε 1-2 κουταλάκια λάδι και σωτάρετε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά.
-
5
Προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε το σωτάρισμα έως ότου τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
-
6
Στον πάτο της σαλατιέρας βάζετε τη μουστάρδα, το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι και όσο πιπέρι θέλετε, και με ένα πιρούνι ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομοιογενοποιηθούν και να δέσει η βινεγκρέτ.
-
7
Προσθέτετε τις πατάτες στη σαλατιέρα (αν είναι βρασμένες ολόκληρες τις ξεφλουδίζετε πρώτα και κόβετε σε κύβους) και ανακατεύετε να πάει η σάλτσα παντού.
-
8
Προσθέτετε τα λουκάνικα με τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα φασόλια στραγγισμένα και ανακατεύετε ξανά. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια