Πατατοσαλάτα μερακλίδικη
Για μερακλήδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σαλάτα θα είναι πιό νόστιμη αν την αφήσετε καμιά ώρα να μείνει και να πάρει η πατάτα όλες τις γεύσεις.
Υλικά
-
1/2 κιλό μικρές πατάτες
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
-
150 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους
-
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
-
αλάτι - πιπέρι
-
Για την σος βινεγκρέτ
-
1/2 κρασοπότηρο λάδι
-
χυμό ενός λεμονιού
-
2 παστές σαρδέλες πλυμένες και ψιλοκομμένες
-
3 κουταλιές γιαούρτι
-
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνιθο
-
1 κουταλάκι μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν με την φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λειώσουν)
-
2
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν έτσι ώστε να μπορούμε να τις καθαρίσουμε. Στην συνέχεια της κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας.
-
3
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την φέτα και τα φρέσκα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
-
4
Για την σοςΒάζουμε σε ένα μπολ το λάδι τον χυμό λεμονιού και τις παστές σαρδέλες και τα χτυπάμε καλά.Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, τον άνιθο και την μουστάρδα καθώς και το ανάλογο αλάτι - πιπέρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
-
5
Ρίχνουμε την σος στην σαλάτα φροντίζοντας να πάει παντού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)
Αλλά την επόμενη φορά να αναφέρεις από που την έχεις πάρει,εκτός αν είσαι το ίδιο πρόσωπο που την δημοσίευσε στο greekmasa.gr, οπότε sorry εκ των προτέρων.