Πατατοσαλάτα oriental
Μια ωραιότατη πατατοσαλάτα με εξωτικές νότες και ανατολίτικη νοστιμιά. Δροσερή και εύγευστη, ιδανική για να συνοδεύσει τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά γεύματα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καμιά φορά προσθέτω στα υλικά του ντρέσσινγκ και λίγο mango chutney, ένα-δυο κουταλάκια. Δίνει ακόμη πιο εξωτική γεύση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις των γλυκόξινων πιάτων.
Υλικά
-
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
-
1/2 φλ. σταφίδα ξανθή
-
2 κ. σ. κουκουναρόψιχα
-
1 φλ. ψιλοκομμένο μαιντανό
-
dressing
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
1 κ. σ. έτοιμη μουστάρδα
-
2 κ. σ. μέλι
-
αλάτι - πιπέρι
-
ξερή μέντα ή δυόσμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 25' με 30' (σε χαμηλή φωτιά). Αποσύρουμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μπώλ τις ανακατεύουμε με τη σταφίδα, το μαιντανό και την κουκουναρόψιχα.
-
2
Χτυπάμε όλα τα υλικάτου dressing στο blender, περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες, ανκατεύουμε με μια κουτάλα να απλωθεί ομοιόμορφα, καλύπτουμε το μπλωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Σχόλια (12)