Πατατοσαλάτα της Μαμάς
Δεν υπάρχει γιορτινό τραπέζι χωρίς την πατατοσαλάτα της μαμάς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καταρχήν προσέξτε να μην παραβράσετε τις πατάτες ώστε να κόβονται εύκολα και να μην λιώσουν με το ανακάτεμα. Επίσης μην βάλετε όλη τη μαγιονέζα από την αρχή, αλλά προσθέστε την κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας και δοκιμάζοντάς την. Εμενα συνήθως μου περισσεύει λιγο απο το βαζάκι των 500 γραμμαρίων. Τέλος, αν την φτιάξετε απο την προηγούμενη μέρα και την αφήσετε όλη νύχτα στο ψυγείο, η γεύση της θα είναι ακόμα πιο ωραία! Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με τη φλούδα τους. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε και τα αυγά σφιχτά.
-
2
Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαιντανό. Αφαιρούμε τους κρόκους απο τα βρασμένα αυγά και κόβουμε τα ασπράδια, το αγγούρι, το ζαμπόν και τη γραβιέρα σε κυβακια. Τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μπώλ.
-
3
Αφήνουμε τις βρασμένες πατάτες να κρυώσουν καλά και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε στο μπώλ με τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ξύδι, το λάδι και τέλος τη μαγιονέζα λίγη λίγη. Ανακατεύουμε καλα και βάζουμε στο ψυγείο, για μερικές ώρες, να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
-
5
Σερβίρουμε σε μια ωραία σαλατιέρα.
Σχόλια