Πατατόσουπα βελουτέ
Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στην ιστοσελίδα της efimerida.gr.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα πλένουμε καλά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι.
-
2
Προσθέτουμε το ζωμό κότας, το φύλλο δάφνης και το λευκό κρασί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
-
3
Αφού βράσουν, πετάμε το φύλλο δάφνης και περνάμε τα υλικά από το μούλτι, προσθέτοντας νερό από την κατσαρόλα, τόσο όσο να γίνει μια παχύρρευστη σούπα.
-
4
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, κατά προτίμηση με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια