κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατούλες φούρνου αρωματισμένες με μπέικον

Πατατούλες φούρνου αρωματισμένες με μπέικον

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8 άτομα
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  3. 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  4. 1 κουτ. σούπας καυτερή μουστάρδα
  5. χυμό από 1 λεμόνι
  6. χυμό από 1 πορτοκάλι
  7. 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  8. 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
  9. αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια κυδωνάτες. Τις βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη.

  2. 2

    Ρίχνετε μέσα το μπέικον ψιλοκομμένο. Ρίχνετε και τα τριμμένα κρεμμύδια. Αδειάζετε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε δυναμικά όλα τα υλικά με το χέρι σας.

  3. 3

    Αραιώνετε τη καυτερή μουστάρδα με 3 κουταλιές νερό και τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε τις πατάτες με τη σάλτσα τους μέσα σε ένα ταψί του φούρνου.

  4. 4

    Το σκεπάζετε με βρεγμένο λαδόχαρτο. Ψήνετε στους 180ο για ½ ώρα. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και ανακατεύετε τις πατάτες με προσοχή να μην σπάσουν. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά και μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.

  5. 5

    Τις σερβίρετε ζεστές στο τραπέζι, αλλά μπορείτε να τις φάτε και λίγο πιο κρύες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Από

dimi411
dimi411 @cook_8454276
στις