Πατατούλες σκορδάτες γρατέν
Είναι μια πάρα πολύ εύκολη, γευστική και γρήγορη συνταγή!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται ιδανικά με κρέατα σχάρας. Μπορούμε να κόψουμε τις πατάτες με τσέρκι για να τις σερβίρουμε. Ιδανικό είναι να σερβίρονται ζεστές. Εάν δεν θέλουμε δυνατή τη γεύση του σκόρδου μπορούμε να αλέιψουμε απλά τις πατάτες καθώς τις στρώνουμε. Εαν θέλουμε οι πατάτες να είναι πιο εύγεστες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικό βούτυρο το οποίο γίνεται ως εξήςέχουμε βούτυρο μαλακό και προσθέτουμε φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας. Επίσης μπορύμε όταν σωτάρουμε τις πατάτες να προσθέσουμε μια πρέζα ζάχαρη
Υλικά
-
3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
300-400 ml κρέμα γάλακτος
-
300 γρ τυρί που λιώνει (ότι προτιμάμε)
-
1 κουταλια λάδι ή
-
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλλες μεσαίου μεγέθους.
-
2
Βάζουμε στο τηγανάκι το λάδι μας ή το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις σωτάρουμε για 5-10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελάχιστα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
-
3
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε την πρώτη στρώση. Έχουμε λιώσει το σκόρδο μας ωστόσο και βάζουμε πάνω από τις πατάτες. Μετά πασπαλίζουμε με τυρί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες.
-
4
Στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)
Πάντως είναι... γιάμι!