Πατατούλες στον φούρνο wedges!
Θέλετε να φάτε ωραίες πατατούλες σαν αυτές που τρώτε σε ωραία burgerάδικα και δεν ξέρετε πώς να τις φτιάξετε;;; Ιδού!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πάρτε τις πατατούλες, πλύντε τις καλά με μία βούρτσα να φύγουν όλα τα χώματα. Αφήστε την φλούδα, κόψτε τες στη μέση και αφαιρέστε και κάθε χτύπημα ή μαυράκι από την πατάτα για να μην πικρίσει μετά στη γεύση. Αν στη μέση είναι πολύ χοντρά ακόμα τα κομμάτια κόψτε και κυδωνάτες κάποιες.
-
2
Απλώστε στην παλάμη σας λαδάκι ελιάς κατά προτίμηση (εγώ πάντα φοράω γάντια, γιατί δεν μου αρέσει η αίσθηση του λαδιού στα χέρια) και πάρτε λίγες λίγες τις πατάτες στα χέρια σας και αλείψτε τες. Δεν χρειάζεται τρελό λάδωμα, ίσα να πάει λίγο σε όλες.Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, απλωτά απλωτά με την εσωτερική πλευρά, με την φλούδα δηλαδή να ακουμπάει στο ταψί.
-
3
Ρίξτε τα μπαχαρικά τώρα να πάνε παντού πάνω στην επιφάνεια της πατατούλας. Μπορείτε να κάνετε ό,τι παραλλαγές θέλετε στα μπαχαρικά ανάλογα με την γεύση και την όρεξή σας. Ή ανάλογα με το τι φαγητό θέλετε να τις συνδυάσετε. Εγώ, για παράδειγμα, αν φτιάχνω μπριζόλες με κάρυ, βάζω κάρυ αντί για πάπρικα, για να δένει καλύτερα η γεύση.
-
4
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά. Εγώ που τις έχω κάνει σε διαφορετικούς φούρνους, ο χρόνος διαφέρει, σε άλλον έχουν κάνει 35 λεπτά και σε άλλον 50-60 λεπτά. Επίσης, διαφέρει και ανάλογα με το πάχος της πατατούλας που θα βρείτε και θα αγοράσετε. Οπότε να έχετε λίγο το νου σας στο ψήσιμο, ειδικά την πρώτη φορά για να μάθετε το χρόνο που θέλουν στο φούρνο σας.
Σχόλια