Πατέ από φακές

Ένα εύκολο,γρήγορο και πάνω απ'όλα θρεπτικό spread, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με ψωμί, σε σάντουιτς, σαν dressing σε σαλάτα ή όπως αλλιώς το φαντάζεστε. Είναι vegan/νηστίσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το χρησιμοποιώ σε σάντουιτς με μαρούλι, ντοματα και τυρί. Είναι ενας άριστος τρόπος να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά απο τις φακές τα παιδιά που δεν αγαπούν και τόσο την σούπα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε τις φακές, τον κύβο λαχανικών και το κρεμμύδι κομμένο στα 2 να βράσουν.Ανάλογα με τις φακές, αυτό θα πάρει περίπου μια ώρα. Αν θέλετε, προς το τέλος μπορείτε να προσθέσετε και ενα μικρό καροτάκι στην κατσαρόλα.
-
2
Μόλις βεβαιωθείτε οτι οι φακές έχουν μαγειρευτεί καλά, βγάλτε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει.
-
3
Σε ενα σουρωτήρι, στραγγίξτε ολα τα υγρά καλά.
-
4
Τοποθετείστε στο μπλέντερ μαζί με πιπεράκι και ελαιόλαδο και χτυπήστε μέχρι να γινει ενα ομοιόμορφο πατέ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια