Πατέ ελιάς
Εύκολη συνταγή για σάλτσα ελιάς που σερβίρει 4 έως 6 άτομα. Η συνταγή είναι από το βιβλίο ''Τα μυστικά της γιαγιάς Αλεξάνδρας''.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κάπαρη που προτιμώ είναι Τήνου. Αν βρείτε σε κάποιο μάρκετ προτιμήστε αυτή.Πιπεριές φλωρίνης (όχι τουρσί)ψήστε 2 ξεφλουδισμένες με ελάχιστο αλάτι για λίγο στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουν προσοχή στο αλάτι γιατί θα βάλουμε και μετά. Όταν σερβίρουμε το πατέ βάζουμε λίγο φρέσκο ωμό ελαιόλαδο.Όπως ανέφερα αρχικά η συνταγή είναι απο το βιβλίο ''Τα μυστικά της γιαγιάς Αλεξάνδρας''. Αν δεν το έχετε, βρείτε το. Λύνει χέρια σε όλα τα θέματα νοικοκυριού. Φοιτήτρια με ξελάσπωσε ουκ ολίγες φορές.)
Υλικά
-
200 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
-
50 γρ. κάπαρη τουρσί
-
χυμός από ένα λεμόνι
-
1 κουταλιά σούπας μπράντυ
-
2 ψητές πιπεριές φλωρίνης
-
200 ml ελαιόλαδο
-
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-
αλάτι - πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας στη γεύση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιούμε τις ελιές, τις πιπεριές και την κάπαρη στο μπλέντερ.
-
2
Προσθέτουμε τμηματικά το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα του μπλέντερ.
-
3
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπράντυ και το χυμό λεμονιού.
-
4
Το τοποθετούμε σε κλειστά γυάλινα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια