Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και πορτοκάλι
Νόστιμο σιροπιαστό γλυκό με φύλλα και κρέμα.
Recipe by ΚΑΡΜΕΝ
Υλικά
-
200 γρ γιαούρτι
-
3/4 της κούπας ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 κούπα σπορέλαιο
-
5 βανίλιες
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
450 γρ φύλλο κρούστας
-
Για το σιρόπι
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα βράζουμε το σιρόπι μας για δέκα λεπτά, μόλις το σβήσουμε ρίχνουμε και δύο σταγόνες λεμόνι.Το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για λίγο.
-
3
Σε ένα ταψάκι Ν28-30 κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομματάκια.
-
4
Τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
-
5
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
-
6
Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι το ζεστό γλυκό σιγά σιγά. Δεν το πέρνει όλο το σιρόπι. Όταν σταματήσει να ρουφάει δεν ρίχνουμε άλλο σιρόπι.
Σχόλια (54)