Πατσαβουρόπιτα - τυρόπιτα της Ντίνας Νικολάου

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
Αθήνα,

Από την ημέρα που είδα αυτή τη συνταγή στην εκπομπή "σεφ στον αέρα" έγινε το συνώνυμο της τυρόπιτας. Επειδή παλιά είχε και βίντεο αλλά τώρα έχει κατέβει, αποφάσισα να την ανεβάσω εδώ με μικρές δικές μου παραλλαγές, γιατί είναι κρίμα να χαθεί τέτοια συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου από την εκπομπή σεφ στον αέρα θα τη βρείτε εδώ.Εννοείται ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με τα τυριά (εμένα π.χ. τελικά δε μου άρεσε η φέτα) και με τι άλλα υλικά μπορείτε να προσθέσετε. Το αποτέλεσμα είναι μια τυρόπιτα που κόβεται χωρίς να θρυμματίζεται το φύλλο και είναι νοστιμότατη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
1 πυρέξ μέτριο
  1. λίγο λάδι
  2. 150 γραμμ. κασέρι
  3. 150 γραμμ. ρεγκάτο
  4. 150 γραμμ. τσένταρ
  5. 5-6 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  6. 6 φέτες πάριζα κομμένες σε λωρίδες
  7. πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
  8. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  9. λίγο σουσάμι
  10. σπόροι chia ή κολοκυθόσπορος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το φύλλο κρούστας ή το φύλλο βηρυτού και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ξεχωρίζουμε τις λωρίδες και τις αφήνουμε να ξεραθούν. Όσο πιο ξερές είναι τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

  2. 2

    Αλείφουμε με λάδι το πυρέξ μας και τοποθετούμε το 1/3 των φύλλων και στη συνέχεια τα ραντίζουμε με λάδι.

  3. 3

    Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και κόβουμε τα ντοματίνια και την πάριζα σε λωρίδες.

  4. 4

    Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα τυριά, τα ντοματίνια και την πάριζα και προσθέτουμε το άλλο 1/3 των φύλλων και τα ραντίζουμε με λάδι.

  5. 5

    Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το απλώμα των τυριών, των ντοματίνιων και της πάριζας και στο τέλος τα φύλλα ραντισμένα με λάδι.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας τα αβγά με το γιαούρτι και την απλώνουμε πάνω στα φύλλα.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους σπόρους chia (εναλλακτικά βάζουμε κολοκυθόσπορους) και την αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσει.

  8. 8

    Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω, κάτω χωρίς αέρα) για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
στις
Αθήνα,
Με λένε Μαίρη και μαζί με τη γατούλα μου την Καλυψώ μαγειρεύουμε, περνάμε καλά κι αυτό φαίνεται προς τα έξω
Δες περισσότερα