grloula
grloula @cook_8458317

Πατσάς κοκκινιστός εκδοχή που έρχεται από παλιές εποχές...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1/2 κιλά πατσάς μοσχαρίσιος
  2. 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  3. 3/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  4. 1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
  5. 1 κ.σ. ντομάτα πελτές
  6. 2 δαφνόφυλλα
  7. λίγα ξυλάκια κανέλας
  8. 4-5 γαρίφαλα
  9. 2 σκελίδες σκόρδο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. 1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  13. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τον πατσά και τον τρίβουμε προσεκτικά με αλάτι και λεμόνι. Στο λεμόνι τον αφήνουμε για αρκετή ώρα. Μετά τον ζεματίζουμε σε αρκετό νερό, το οποίο πετάμε.

  2. 2

    Κόβουμε τον πατσά κομμάτια σε ότι μέγεθος θέλουμε.

  3. 3

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον πατσά.

  4. 4

    Διαλύουμε την ντομάτα πελτέ στο κόκκινο κρασί.

  5. 5

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένα ντοματάκια, την ντομάτα πελτέ με το κρασί και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάσει.

  6. 6

    Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, χωρίς να ξεχνάμε να ανανεώνουμε το νερό, και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι.

  7. 7

    Χρειάζεται πολύ βράσιμο, ίσως και 3 ώρες.

  8. 8

    Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε την κουζίνα, προσθέτουμε το αλάτι.

Αντιδράσεις

Από

grloula
grloula @cook_8458317
στις