Πατσάς κοκκινιστός
Πατσάς κοκκινιστός εκδοχή που έρχεται από παλιές εποχές...
Υλικά
-
1/2 κιλά πατσάς μοσχαρίσιος
-
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
-
3/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
-
1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
-
1 κ.σ. ντομάτα πελτές
-
2 δαφνόφυλλα
-
λίγα ξυλάκια κανέλας
-
4-5 γαρίφαλα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2-3 λεμόνια
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τον πατσά και τον τρίβουμε προσεκτικά με αλάτι και λεμόνι. Στο λεμόνι τον αφήνουμε για αρκετή ώρα. Μετά τον ζεματίζουμε σε αρκετό νερό, το οποίο πετάμε.
-
2
Κόβουμε τον πατσά κομμάτια σε ότι μέγεθος θέλουμε.
-
3
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον πατσά.
-
4
Διαλύουμε την ντομάτα πελτέ στο κόκκινο κρασί.
-
5
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένα ντοματάκια, την ντομάτα πελτέ με το κρασί και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάσει.
-
6
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, χωρίς να ξεχνάμε να ανανεώνουμε το νερό, και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι.
-
7
Χρειάζεται πολύ βράσιμο, ίσως και 3 ώρες.
-
8
Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε την κουζίνα, προσθέτουμε το αλάτι.
Σχόλια (2)