Pavlova
Μαρέγκα με φράουλες. Το απόλυτο γλυκό της άνοιξης! Για να είναι και οι φράουλες στην εποχή τους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.Την sauce μπορούμε να την βάλουμε σε κατσαρολάκι να πάρει μία βράση, αλλά δεν θα είναι τόσο δροσιστική η γεύση της. Το γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε σαν τούρτα ψήνοντας μία μόνο μεγάλη μαρέγκα σαν βάση.
Υλικά
-
Για την μαρέγκα
-
4 ασπράδια
-
120 γρ. ζάχαρη
-
120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
-
Για την γέμιση
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
ξύσμα λεμονιού
-
Για την sauce
-
400 γρ. φράουλες (προτιμήστε βιολογικές, έχουν περισσότερη γεύση και καθόλου ορμόνες)
-
40 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να φτιάξω τις μαρέγκες, χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνω την άχνη σιγά-σιγά σαν βροχή και ανακατεύω απαλά.
-
2
Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνω πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10 εκατοστών και πάχους 4 εκατοστών περίπου.
-
3
Αφαιρώ από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετώ στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί "φωλιά".
-
4
Ψήνω για 60-90 λεπτά στους 90-100C θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
-
5
Φτιάχνω τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτω το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι.
-
6
Τέλος, φτιάχνω τη sauce πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.
-
7
Συναρμολογώ το γλυκό μου τοποθετώντας στο κέντρο της κάθε ψημένης μαρέγκας σαντιγύ, στολίζω με κομμένες στην μέση φράουλες και περιχύνω με την sauce.
Σχόλια (19)