Παύλοβα σε ατομικές μερίδες
Πολύ ελαφρύ και νόστιμο γλυκό. Εντυπωσιάζει σε τραπέζι με καλεσμένους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας σκουραίνουν πολυ οι μαρέγκες χαμηλώστε ακόμα λίγο την ένταση του φούρνου. Αν δεν τις χρησιμοποιήσετε όλες φυλαξτε τις σε αεροστεγές μπόλ εκτός ψυγείου. Εγω βάζω την κρέμα μόνο οταν είναι να τις σερβίρω. Τις φράουλες τις κανω σιρόπι προσθέτοντας ζάχαρη και νερό και βράζοντας τις για 5 λεπτα.
Υλικά
-
6 ασπράδια
-
175 γρ. ζάχαρη κανονική
-
175 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
250 γρ. τυρί κρέμα
-
300 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια
-
φράουλες για τη διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κανονική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μεχρι να ασπρίσει και να γυαλίσει το μείγμα.
-
2
Οταν διαλυθεί καλά η ζάχαρη σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε την άχνη κοσκινισμένη μαζι με το κορν φλάουερ σταδιακα.
-
3
Σχηματίζουμε ατομικες μαρέγκες με ένα κουτάλι πάνω σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας μία λακούβα στη μέση για να 'κάτσει' μετα καλα η κρέμα οταν ψηθούν.
-
4
Ψήνουμε τις περίπου 13 μαρέγκες στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
-
5
Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπόντας την κρεμα γάλακτος. Χτυπάμε μετά στη σαντιγύ και το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια και φτιάχνουμε την κρέμα μας.
-
6
Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν 2 με 3 ώρες πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
-
7
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε βάζουμε τη μαρέγκα και στη λακούβα βάζουμε την κρέμα.
Σχόλια (25)