Πεϊνιρλάκια μούρλια

Bαθμολογία: 4.8592
       
 
355 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πεντανόστιμα πεϊνιρλάκια. Τρώγονται όλες τις ώρες, είτε κρύα, είτε ζεστά.

Πεϊνιρλάκια μούρλια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα τσαγιού νερό
  • 1 κούπα τσαγιου γάλα εβαπορέ
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2,5 κουτ. γλυκού μαγιά (ξηρή)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό (ή όσο πάρει)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Γάλα
Φτιάχνει: 2 - 30 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος
Κόστος:
(29 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(30 ψήφοι)
Προετοιμασία: 42' (28 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 26' (27 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και την μαγιά. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.
  2. Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.
  3. Για γέμιση ετοιμάζουμε ότι θέλουμε.
  4. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κιμά που θα τον μαγειρέψουμε έτσι ώστε να μείνει με λίγα υγρά ή τα γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν.
  5. Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε.
  6. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
  7. Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά τα περνάνε με ένα πινέλο με φρέσκο βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το νερό και το γάλα δε χρειάζεται να είναι χλιαρά, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αντί για 1 φλ. εβαπορέ και 1 φλ. νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 φλ. φρέσκο γάλα.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ζύμη και για πολλά ακόμα, όπως πιτσάκια ή πίτσες ή τυροπιτάκια.


Μπαίνουν στην κατάψυξη:

Έτοιμα γεμισμένα. Τα βγάζεις ώρα πριν τα ψήσεις να έρθουν σε θερμοκαρασία δωματίου και ψήνεις ή

Σκέτη την ζύμη καλά κλεισμένη σε σακουλάκι κατάψυξης. Βγάζεις πολύ ώρα πριν τα φτιάξεις να έρθεις η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου, φτιάχνεις τα πεινιρλάκια σου τα γεμίζεις και ψήνεις.


Δείτε το πως διπλώνουμε τα πεϊνιρλί στις Οδηγίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    522 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 2-10-07  
    Η καλύτερη συνταγή για ζύμη που έχω βρει μέχρι στιγμής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πιτάκια τύπου "κουρού" με διαφορετικά γεμίσματα, αλλά και ως βάση για πίτσα, ειδικά αν εμπλουτιστεί με διάφορα μεσογειακά αρωματικά. Εξαιρετική, συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 2-10-07  
    Nαι είναι πάρα πολύ νόστιμη. Τραγανομαλακή για την ακρίβεια :))
    #
    Σχόλιο από zoe, 7-11-07  
    Καταπληκτική!!!Εύκολη,γρήγορη,πεντανόστιμη!Τα παιδιά μου ξετρελλάθηκαν(και δεν έχουν τους πιο εύκολους...ουρανίσκους!)Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 7-11-07  
    Ευχαριστώ! Και μόνο που το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά σου.. αυτό μου φτάνει :))
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΙΝΑ, 13-11-07  
    Καλησπέρα,
    Η συνταγή σου είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
    Μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί πέρα από πολύ νόστιμη είναι εξίσου απλή και γρήγορη.
    Κάτι άλλο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι είναι εξίσου νόστιμη ακομη και 2 μέρες μετά(έκανα πολλά ώστε να τρώμε για αρκετές μέρες)
    Εκτός από πεινιρλάκια έκανα και μικρά τυροπιτάκια με γέμιση φέτα-πιπεριά και λίγη ντομάτα,πάρα πολύ καλά και αυτά.
    Και πάλι Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-11-07  
    ΣΤΕΛΛΙΝΑ, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Μάλλον έκανες 2 δόσεις ε; Συνήθως φτιάχνω 1 και δεν μένει τίποτα. Τα τυροπιτάκια τα έκανες με την ίδια ζύμη ε; και πάλι σ' ευχαριστώ :))
    #
    Σχόλιο από MaroConnou, 19-11-07  
    Πρώτη φορά έφτιαξα πεϊνιρλάκια και πραγματικά με ενθουσίασε η γεύση. τα γέμισα με διάφορα τυριά τα οποία έδεσα με εβαπορέ. Συγχαρητήρια. Είναι από τις πιο ωραίες συνταγές που βρήκα στο ίντερνετ
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 19-11-07  
    MaroConnou σ' ευχαριστώ πάρα πολύ :))
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-11-07  
    Πραγματικά πολύ νόστιμη η ζύμη αυτή και σίγουρα θα είναι ωραία για αφράτη πίτσα.
    (Ελπίζω να σου άρεσε η φωτογραφία)
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-11-07  
    Πάρα πολύ ωραία η φωτογραφία. Ευχαριστώ πολύ Sitronella
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-1-08  
    Νοστιμοτατα,μολις μασουλω ενα .
    Εκανα και μια γεμιση δικη μου,φετα αυγο ,κρεμυδακι φρεσκο,ανηθο.
    Σου τα στελνω φωτο. εγω δεν εβαλα ουτε λαδι ουτε βουτυρο στο τελος ,παρολαυτα ηταν ζουμεροτατα,νομιζω αρκει το εβαπορε . Το εβαλα αδιαλυτο .
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 13-2-08  
    Καταπληκτικά!!!!! Τα έφτιαξα σε ξαφνικούς καλεσμένους και ενθουσιάστηκαν!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 18-2-08  
    Πολύ ωραία συνταγή BRAVO!!!Asteri.
    Μας ξετρέλανες πάλι.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-2-08  
    Να΄στε καλά!!!!! :)) Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :))
    #
    Σχόλιο από Αίθρα, 30-3-08  
    Είναι όντως 5νόστιμα. Αλλά η συνταγή στην αρχή γράφει 2,5 κ.γ.μαγιά και στα σχόλια 11.1.08 γράφει 2 κ.γ. μαγιά. Οπως και να έχει εγώ έβαλα ένα φακελάκι.
    Στην αρχή είναι το μέγεθος μέτρησης σε κούπες και στα σχόλια σε φλ.τσαγιού. Προτίμησα το δεύτερο. Πήρε λιγότερο από ένα κιλό αλεύρι και βγήκαν περίπου 30 κομμάτια. Τα γέμισα και ζαμπόν και τυρί. Τα πήγα σε επίσκεψη και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 5-4-08  
    Εφτιαξα την συνταγή σου asteri εχθές,δεν έχω λόγια ήτανε πεντανόστιμη η ζύμη,λές όλη την δουλειά να την κάνει το εβαπορέ το γάλα?Τελικά είχες δίκιο δεν χρειάζεται καθόλου λάδι η ζύμη έγινε πολύ ζουμερή αν και στην αρχή ήμουν λίγο δύσπιστη να σου πω την αμαρτία μου!Εμένα μου βγήκαν γύρω στα 15 κομμάτια μεσαία προς μεγάλα θα έλεγα και δεν μου πήρε ολόκληρο το αλέυρι,και έβαλα φρέσκια μαγιά!Μπράβο asteri καταπληκτική η συνταγή σου,δεν ξέρω αν εχθές το απόγευμα φτερνιζόσουν αλλά να ξέρεις ότι τρώγαμε με τον άντρα μου και σε μελετούσαμε και φυσικά έχεις τα συγχαρητήρια του άντρα μου!Φιλάκια!
    #
    Σχόλιο από chrysabali, 2-6-08  
    Μπράβο.Είναι τέλεια.Μήπως με αυτή τη ζυμη μπορώ να φτιάξω και πιτσα?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-6-08  
    η ζυμη αυτη ειναι φοβερη την φτιαχνω παντα οταν θελω να κανω πιτσα θα κανω και πεινιρλυ τωρα δεν το ειχα σκεφτει επισης βαζω επιπλεον 2κσ λαδι και αν δεν εχετε μαγια χρησιμοποιηστε φαρινα για αλευρι και ενα αυγο θα γινει το ιδιο αφρατη
    #
    Σχόλιο από roulaan, 5-6-08  
    Αστερι, οπως παντα εισαι ΑΣΤΕΡΙ. Πριν απο κανενα διωρο ο γιος μου μου ανακοινωσε οτι θα ερθουν φιλοι για να δουνε τον αγωνα. Τα εφτιαξα και τα περασα απο πανω με λιγο βουτυρο κερκυρας. Αυτη την στιγμη απο το καθιστικο ακουγονται διαφορες φωνες ευχαριστησης.....Μπραβο ΑΣΤΕΡΙ
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 5-6-08  
    μουρλια ηταν τα πεινερλακια σου!!!!αστερι μου.να φανταστης τη μερα που τα εφτιαξα,για να προλαβει να φαει ο γιος μου ο μεγαλος, πηρε αδια απο τη δουλεια για 1 ωρα να ερθει να φαει και με το που ετρωγε ακουσε να του κλεβουν το μηχανακι. φαντασου θυσια για τα πεινερλακια σου!χαχα!
    οσο για την καταψυξη και βεβαια μπορουν να μπουν! αψητα ομως.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Επόμενο > Τέλος >>

    369 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 2-10-07  
    Η καλύτερη συνταγή για ζύμη που έχω βρει μέχρι στιγμής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πιτάκια τύπου "κουρού" με διαφορετικά γεμίσματα, αλλά και ως βάση για πίτσα, ειδικά αν εμπλουτιστεί με διάφορα μεσογειακά αρωματικά. Εξαιρετική, συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 2-10-07  
    Nαι είναι πάρα πολύ νόστιμη. Τραγανομαλακή για την ακρίβεια :))
    #
    Σχόλιο από zoe, 7-11-07  
    Καταπληκτική!!!Εύκολη,γρήγορη,πεντανόστιμη!Τα παιδιά μου ξετρελλάθηκαν(και δεν έχουν τους πιο εύκολους...ουρανίσκους!)Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 7-11-07  
    Ευχαριστώ! Και μόνο που το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά σου.. αυτό μου φτάνει :))
    #
    Σχόλιο από MaroConnou, 19-11-07  
    Πρώτη φορά έφτιαξα πεϊνιρλάκια και πραγματικά με ενθουσίασε η γεύση. τα γέμισα με διάφορα τυριά τα οποία έδεσα με εβαπορέ. Συγχαρητήρια. Είναι από τις πιο ωραίες συνταγές που βρήκα στο ίντερνετ
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 19-11-07  
    MaroConnou σ' ευχαριστώ πάρα πολύ :))
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-11-07  
    Πραγματικά πολύ νόστιμη η ζύμη αυτή και σίγουρα θα είναι ωραία για αφράτη πίτσα.
    (Ελπίζω να σου άρεσε η φωτογραφία)
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-11-07  
    Πάρα πολύ ωραία η φωτογραφία. Ευχαριστώ πολύ Sitronella
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 13-2-08  
    Καταπληκτικά!!!!! Τα έφτιαξα σε ξαφνικούς καλεσμένους και ενθουσιάστηκαν!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 18-2-08  
    Πολύ ωραία συνταγή BRAVO!!!Asteri.
    Μας ξετρέλανες πάλι.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-2-08  
    Να΄στε καλά!!!!! :)) Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :))
    #
    Σχόλιο από Αίθρα, 30-3-08  
    Είναι όντως 5νόστιμα. Αλλά η συνταγή στην αρχή γράφει 2,5 κ.γ.μαγιά και στα σχόλια 11.1.08 γράφει 2 κ.γ. μαγιά. Οπως και να έχει εγώ έβαλα ένα φακελάκι.
    Στην αρχή είναι το μέγεθος μέτρησης σε κούπες και στα σχόλια σε φλ.τσαγιού. Προτίμησα το δεύτερο. Πήρε λιγότερο από ένα κιλό αλεύρι και βγήκαν περίπου 30 κομμάτια. Τα γέμισα και ζαμπόν και τυρί. Τα πήγα σε επίσκεψη και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 5-4-08  
    Εφτιαξα την συνταγή σου asteri εχθές,δεν έχω λόγια ήτανε πεντανόστιμη η ζύμη,λές όλη την δουλειά να την κάνει το εβαπορέ το γάλα?Τελικά είχες δίκιο δεν χρειάζεται καθόλου λάδι η ζύμη έγινε πολύ ζουμερή αν και στην αρχή ήμουν λίγο δύσπιστη να σου πω την αμαρτία μου!Εμένα μου βγήκαν γύρω στα 15 κομμάτια μεσαία προς μεγάλα θα έλεγα και δεν μου πήρε ολόκληρο το αλέυρι,και έβαλα φρέσκια μαγιά!Μπράβο asteri καταπληκτική η συνταγή σου,δεν ξέρω αν εχθές το απόγευμα φτερνιζόσουν αλλά να ξέρεις ότι τρώγαμε με τον άντρα μου και σε μελετούσαμε και φυσικά έχεις τα συγχαρητήρια του άντρα μου!Φιλάκια!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 5-6-08  
    Αστερι, οπως παντα εισαι ΑΣΤΕΡΙ. Πριν απο κανενα διωρο ο γιος μου μου ανακοινωσε οτι θα ερθουν φιλοι για να δουνε τον αγωνα. Τα εφτιαξα και τα περασα απο πανω με λιγο βουτυρο κερκυρας. Αυτη την στιγμη απο το καθιστικο ακουγονται διαφορες φωνες ευχαριστησης.....Μπραβο ΑΣΤΕΡΙ
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 5-6-08  
    μουρλια ηταν τα πεινερλακια σου!!!!αστερι μου.να φανταστης τη μερα που τα εφτιαξα,για να προλαβει να φαει ο γιος μου ο μεγαλος, πηρε αδια απο τη δουλεια για 1 ωρα να ερθει να φαει και με το που ετρωγε ακουσε να του κλεβουν το μηχανακι. φαντασου θυσια για τα πεινερλακια σου!χαχα!
    οσο για την καταψυξη και βεβαια μπορουν να μπουν! αψητα ομως.
    #
    Σχόλιο από Pixie, 5-6-08  
    μπράβο!!!ΑΣΤΕΡΙ φτιάχνεις θαυματα
    #
    Σχόλιο από fairychild, 12-6-08  
    Να αναφέρω και εγώ πως τα πεϊνιρλάκια είναι πραγματικά μούρλια...Η ζύμη είναι απίστευτη πετυχαίνει και είναι αξεπέραστη και σε νοστιμιά αλλά και σε εμφάνιση.
    Να χαιρετίσω και όλα τα μέλη μέσα από αυτό το μήνυμα μιας και είμαι καινούργια στο site και αυτό είναι το πρώτο μου σχόλιο.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 30-8-08  
    Μπράβο Αστεράκι μου!!! Θεική η συνταγή σου! Εγώ με αυτές τις δοσολογίες έβγαλα 2 τεράστια πεινιρλί!!!
    #
    Σχόλιο από πασταφλώρα, 13-10-08  
    Αστέρι τα πεϊνιρλάκια σου είναι τέλεια!!
    Τα έφτιαξα και έγιναν ανάρπαστα.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-10-08  
    Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!!!!! ;-)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>

    96 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από chrysabali, 2-6-08  
    Μπράβο.Είναι τέλεια.Μήπως με αυτή τη ζυμη μπορώ να φτιάξω και πιτσα?
    #
    Σχόλιο από Rosie, 15-7-08  
    Καταπληκτική η ζύμη και τα πεϊνιρλάκια μου εξαφανίστηκαν από το γραφείο δια μαγείας (μένω μόνη μου βλέπετε και οι συνάδελφοι είναι τα πειραματόζωά μου).

    Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν να δώσω σχήμα στα πεϊνιρλάκια... κι έτσι έκανα διάφορα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη για να βρω το κατάλληλο ;-)
    Υπάρχουν πουθενά στο site οδηγίες για το πως παίρνουν σχήμα τα πεϊνιρλί;
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 2-9-08  
    Αστεράκι μου τόσα καλά λόγια γι αυτά τα πεινιρλάκια σου που δεν κρατιέμαι θα τα φτιάξω αύριο το πρωί. Μόνο θέλω να μου πεις το εβαπορέ αδιάλυτο ή αραιωμένο; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 2-9-08  
    Να τα φτιάξεις και δεν θα χάσεις ;-)
    Θα βάλεις μία κούπα εβαπορέ (αδιάλυτο) και μία κούπα νεράκι. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από grou, 17-10-08  
    Μήπως μπορείς να μου πεις περίπου πόση ώρα θα μου πάρει; Για να ξέρω να τα κάνω καθημερινή ή Κυριακή;
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-10-08  
    Τι να σου πω τώρα ..... :) εξαρτάται πόσο γρήγορη είσαι και κατά πόσο πιάνουν τα χέρια σου με τα ζυμάρια ;-) και το πλάσιμο τους. Εάν θα κάνει πρώτη φορά τέτοιο είδος καλύτερα δοκίμασε το Σαββατοκύριακο.
    #
    Σχόλιο από tt2, 30-10-08  
    λοιπόν...επειδή εδώ εβαπορέ βρίσκω μόνο ζαχαρούχο, δοκίμασα να τα κάνω με φρέσκο γάλα. η ζύμη έγινε τέλεια! δεν ξέρω αν είναι διαφορετική σε σύγκριση με όταν την κάνουμε με συμπικνωμένο γάλα, πάντως έχει γεύση πραγματικού πεϊνερλί! μόνο που στο ψήσιμο μου χάλασε το σχήμα (άνοιξαν οι βαρκούλες) υπάρχει κάποιο μυστικό;

    επίσης, επειδή εδώ κασέρι γιοκ, τι τυρί θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω; τώρα τα έκανα με ένα μείγμα για πίτσα, αλλά άφενός δεν είχε πολύ έντονη γεύση, αφετέρου ψήθηκε πολύ γρηγορότερα από τη ζύμη.

    για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ! επαναλαμβάνω, η ζύμη είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 30-10-08  
    Σε ευχαριστώ πολύ!!! Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με φρέσκο γάλα..αλλά αφού σου βγήκαν νόσιμα.. πάλι καλά χεχε. Όσον αφορά ότι σου άνοιξαν δοκίμασε την επόμενη φορά να την κλείσεις λιγάκι καλύτερα βάζοντας στι ενώσεις λίιγο νεράκι. Τώρα το κασέρι μπορείς να το αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε κίτρινο μαλακό τυρί.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 23-11-08  
    Λοιπόν μια χαρά ξεπάγωσε η ζύμη και από την κατάψυξη.Την έφτιαξα σε πίτσα αφράτη έγινε απίστευτη,απλά ήθελα να ρωτήσω αν δεν έχω κάποια φορά εβαπορέ είναι το ίδιο να βάλουμε δύο κούπες κανονικό γάλα και καθόλου νερό;
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 24-11-08  
    mitsaki καλημέρα!!! Ευχαριστώ πολύ!!! Ναι μπορείς να βάλεις φρέσκο εφόσον δεν έχεις εβαπορέ. Ο/Η tt2 τα έχει φτιάξει με φρέσκο γάλα.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 26-11-08  
    Είναι εκπληκτική.Έχω ήδη βάλει τα 5 αστεράκια αλλά ήθελα να ρωτήσω μήπως τη μαγιά σε σκόνη να την αναμιγνύουμε με το αλεύρι;Γιατί όταν τη διαλύω στο μίγμα νερού-γάλατος δε διαλύεται,κάνει σβολάκια.Επίσης τα κουταλάκια της μαγιάς είναι κοφτά ή γεμάτα;
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-11-08  
    mitsaki καλησπέρα!!! Τη μαγιά εγώ την βάζω κατευθείαν στο νερό αλλα σβωλάκια δεν κάνει. Όχι να μην την βάλεις στο αλεύρι. Και τα κουταλάκια είναι 2 κανονικά ή ένα φακελάκι.
    #
    Σχόλιο από tt2, 27-11-08  
    ναι, όντως τα έκανα με φρέσκο γάλα και βγήκαν πολύ καλά! :)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 27-11-08  
    Γιατί μου κάνει σβωλάκια;Βάζω νερό από τη βρύση μήπως πρέπει να το ζεσταίνω λιγάκι;
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 27-11-08  
    Δυστηχώς δεν ξέρω γιατί σου κάνει σβωλάκια :(. Το νερό από την βρύση πρέπει να είναι κανονικά.
    #
    Σχόλιο από dragonfly, 29-11-08  
    μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε ποσο χρονο να αφησω να "ξεκουραστει" η ζυμη?ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 29-11-08  
    Κανά μισάωρο καλά είναι για να ΄΄ξεκουραστεί'' η ζυμη :-)
    #
    Σχόλιο από dragonfly, 29-11-08  
    ok seyxaristw poly,paw na valw ta dynata mou...:)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 1-12-08  
    Λοιπόν βρήκα τι φταίει για τα σβωλάκια.Αν διαλύσετε τη μαγιά στο νερό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,διαλύεται τέλεια και μετά αναμιγνύουμε με το γάλα.Αν όμως ρίξω τη μαγιά στο γάλα κατευθείαν ή στο μίγμα γάλα-νερού μου κάνει σβωλάκια.Ακόμα κι αν συμβεί αυτό ρίξτε το μίγμα στο μπλέντερ και τα σβωλάκια θα εξαφανιστούν.Απλά είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία.'Εφτιαξα τη ζύμη και με 2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο αντί για 1 φλυτζάνι νερό και ένα εβαπορέ.'Εγινε τέλεια.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 2-12-08  
    σκέφτομαι να κάνω τη μισή δόση και να χρησιμοποιήσω φρέσκο γάλα, όμως πόση μαγιά να βάλω; τη μισή; λέω να το δοκιμάσω ως βάση για πίτσα! ευχαριστώ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    57 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΙΝΑ, 13-11-07  
    Καλησπέρα,
    Η συνταγή σου είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
    Μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί πέρα από πολύ νόστιμη είναι εξίσου απλή και γρήγορη.
    Κάτι άλλο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι είναι εξίσου νόστιμη ακομη και 2 μέρες μετά(έκανα πολλά ώστε να τρώμε για αρκετές μέρες)
    Εκτός από πεινιρλάκια έκανα και μικρά τυροπιτάκια με γέμιση φέτα-πιπεριά και λίγη ντομάτα,πάρα πολύ καλά και αυτά.
    Και πάλι Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-11-07  
    ΣΤΕΛΛΙΝΑ, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Μάλλον έκανες 2 δόσεις ε; Συνήθως φτιάχνω 1 και δεν μένει τίποτα. Τα τυροπιτάκια τα έκανες με την ίδια ζύμη ε; και πάλι σ' ευχαριστώ :))
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-1-08  
    Νοστιμοτατα,μολις μασουλω ενα .
    Εκανα και μια γεμιση δικη μου,φετα αυγο ,κρεμυδακι φρεσκο,ανηθο.
    Σου τα στελνω φωτο. εγω δεν εβαλα ουτε λαδι ουτε βουτυρο στο τελος ,παρολαυτα ηταν ζουμεροτατα,νομιζω αρκει το εβαπορε . Το εβαλα αδιαλυτο .
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-6-08  
    η ζυμη αυτη ειναι φοβερη την φτιαχνω παντα οταν θελω να κανω πιτσα θα κανω και πεινιρλυ τωρα δεν το ειχα σκεφτει επισης βαζω επιπλεον 2κσ λαδι και αν δεν εχετε μαγια χρησιμοποιηστε φαρινα για αλευρι και ενα αυγο θα γινει το ιδιο αφρατη
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 9-9-08  
    Πολύ μας άρεσαν , εκανα την γέμιση , με ανθότυρο , κιτρινη μοτσαρέλα & μπέικον, μπράβο Αστεράκι ;)
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 10-9-08  
    αστεράτη συνταγή!!!!
    τα έφτιαξα με γέμιση κασέρι,μπέηκον και έγιναν εξαιρετικά...έλεγα πως θα μείνουν μερικά για τον καφέ αύριο αλλά δεν το βλέπω!!!! τα έχω φτιάξει 2 φορές κ έχω βγάλει 32 κομμάτια κάθε φορά!! φανταστικά!!!!
    #
    Σχόλιο από iris, 12-10-08  
    Asteri εφταξα τα πεινερλάκια σου και οπως σου ειχα πει θα σου εγραφα εντυπώσεις την κυριακη.Λοιπόν με μια λεξη.....απαιχτα!!!Τα έκανα με ζαμπόν-τυρι,ντομάτα-φετα,κιμα-τυρι,κοτόπουλο-τυρι φιλαδέλφια,ολα γιναν αναρπαστα!!!Συγχαρητηρια και πάλι!Μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-10-08  
    Μπραβο χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν. Κι εγώ αυτήν στην στιγμή πεινιρλάκια τρώω με ζαμπόν μπεικον και τυρι :)
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 3-11-08  
    Εξαιρετικα!!!!!!Τα φτιαξα το Σαβ και ηταν θεικα!!!Εγω ειχα και την τυχη να τα φαω μολις βγηκαν και ηταν αφρατα και κριτσανιστα!!!Τους εβαλα κασερι και καπνιστη γαλοπουλα και στα μισα εβαλα και σαλτσα πιτσας που ειδαμε προσφατα στο σαιτ!!!!!Εγιναν φανταστικα σε μερικα εβαλα και κετσαπ σκετη με τυρακι!!!Ολα τα πασπαλισα με κεφαλοτυρι και στο τελος τα αλειψα με βουτυρο φρεσκο που μου εστειλαν απο χωριο!!!Μου αρεσε που τα επλασα μικρα και βγηκαν σαν μπαλονια!!!!Τελεια!!!!Συγχαρητηρια αστερι!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 3-11-08  
    Λιζα καλημέρα!!! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και προπάντων χαίρομαι που σου άρεσαν :-)
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 4-11-08  
    Αστέρι, είσαι αστέρι.Υπέροχα τα πενιρλάκια. Τους έβαλα διάφορα τυριά, μπέικον και λουκάνικα με πράσο. Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 4-11-08  
    ΒΑΡΒΙ :) ευχαριστώ....χαρά μου που τα φτιάχνετε και σας αρέσουν!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από χριστακη, 9-11-08  
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ Κ ΛΙΓΟ ΦΑΡΙΝΑΠ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΑ
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 18-11-08  
    Aster(i)ati η συνταγή σου!!!!! Την έφτιαξα χθες το βράδυ τη μισή με μπέικον και τυρί και την άλλη με φέτα ντομάτα και ρίγανη φρέσκια από τη Στενή Ευβοίας άπαιχτη!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-11-08  
    Ευχαριστώωωωωωωωωωω πολύ!!!!!!!!! Την γέμιση, με την φέτα, ντομάτα και ρίγανη (κλαψ δεν έχω φρέσκια) δεν το έχω κάνει αλλά με βλέπω να την κάνω το βράδυ :)
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 22-11-08  
    ΥΠΕΡΟΧΗ!! ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!! ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΕΚΑΝΑ 8 ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΑΝΑ 1 ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΚΑΝΙΠΙΤΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ 1 ΣΑΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΚΝΩ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 22-11-08  
    chocomaria καλησπέρα!!! :) Σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από liana, 27-11-08  
    ευκολη και γρηγορη ζυμη!μου βγηκαν γυρω στα 30 και...τα εκανα μικρα ατομικα με ντοματα, σαλαμι αερος,κοκκινη πιπερια και τυρι τριμμενο.μια χαρα!!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 15-12-08  
    Προσαρμογή σε αρτοπαρασκευαστή KENWOOD 350

    Υλικά για 1 Κιλό - Πρόγραμμα 10

    1 κούπα τσαγιού νερό ……200 ml.
    1 κούπα τσαγιου γάλα εβαπορέ …..200 ml.
    (Σύνολο Υγρών 400 ml.)
    Αλεύρι 600 gr.)
    1,1/2 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
    2 κουτ. γλυκού μαγιά (ξηρή)
    =================================
    Υλικά για 750 γρ. - Πρόγραμμα 10

    150 ml νερό
    150 ml γάλα - (Σύνολο Υγρών 300 ml.)
    Αλεύρι 450 γρ.
    1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 1/2 κουτ. γλυκού στεγνή μαγιά εύκολης ανάμειξης
    ----------------------------
    Προσοχή, πρώτα τα υγρά στον κάδο και μετά τα στερεά και όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται.
    Τα κ.γ. (ή σούπας0, είναι "κοφτά" ή της μεζούρας που δίνει ο κατασκευαστής, (προτιμότερο).
    #
    Σχόλιο από γουρούνακι, 10-1-09  
    συγχαρητηρια!!!πολυ καλη!!έβαλα στη ζυμη πιπέρι,πάπρικα και ρίγανη κι εγινε πολύ ωραία!!μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πίτσα: το απόλυτο junk food!
    Ποιος άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο δεν λατρεύει μια...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Σχετικές οδηγίες

    Φτιάξτε πεϊνιρλί
    Προστέθηκε από _Ratatouille_
    4.9545
           
           
    (22)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της nineta 83
    Πίτσα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της DEBY
    Ζύμες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Παιδικο πάρτυ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της monbebe