ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Πεντανόστιμα πεϊνιρλάκια. Τρώγονται όλες τις ώρες, είτε κρύα, είτε ζεστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το νερό και το γάλα δε χρειάζεται να είναι χλιαρά, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Αντί για 1 φλ. εβαπορέ και 1 φλ. νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 φλ. φρέσκο γάλα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ζύμη και για πολλά ακόμα, όπως πιτσάκια ή πίτσες ή τυροπιτάκια.Μπαίνουν στην κατάψυξηΈτοιμα γεμισμένα. Τα βγάζεις ώρα πριν τα ψήσεις να έρθουν σε θερμοκαρασία δωματίου και ψήνεις ήΣκέτη την ζύμη καλά κλεισμένη σε σακουλάκι κατάψυξης. Βγάζεις πολύ ώρα πριν τα φτιάξεις να έρθεις η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου, φτιάχνεις τα πεινιρλάκια σου τα γεμίζεις και ψήνεις.Δείτε το πως διπλώνουμε τα πεϊνιρλί στις Οδηγίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

26 Minutes
  1. 1 κούπα τσαγιού νερό
  2. 1 κούπα τσαγιου γάλα εβαπορέ
  3. 1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
  4. 2,5 κουτ. γλυκού μαγιά (ξηρή)
  5. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό (ή όσο πάρει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και την μαγιά. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.

  2. 2

    Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.

  3. 3

    Για γέμιση ετοιμάζουμε ότι θέλουμε.

  4. 4

    Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κιμά που θα τον μαγειρέψουμε έτσι ώστε να μείνει με λίγα υγρά ή τα γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν.

  5. 5

    Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε.

  6. 6

    Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.

  7. 7

    Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά τα περνάνε με ένα πινέλο με φρέσκο βούτυρο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (464)

Danai_22
Danai_22 @darylsmom
Τη συνταγή την έχω κάνει πολλές φορές και είναι εξαιρετική.. Σε περίπτωση που δεν έχω γάλα εβαπορέ μπορώ να χρησιμοποιήσω φρέσκο, και ποια είναι η αναλογία;

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα