Πεϊνιρλί με λουκάνικο

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΔημήτρηςΕύη
ΔημήτρηςΕύη @cook_8520078
,Ελλάδα

Γευστικότατο πεϊνιρλί με λουκάνικο περιτυλιγμένο με σώς απο κέτσαπ και μαγιονέζα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζυμάρι θα ανοίξει μόνο του και θα είναι σαν πεινιρλί.Μπορείτε το μείγμα με τη σώς που φτιάξαμε να φτιάξετε λίγο παραπάνω έτσι ώστε να βουτάτε το πεινιρλί όταν γίνει αν χρησιμοποιείσετε μαχαίρι και πηρούνι.Μπορείτε πάνω απο το λουκάνικο πρίν το τυλίξετε να ρίξετε λεπτά κομματάκια απο κασέρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
2 άτομα
  1. 1 ποτήρι νερό
  2. αλεύρι όσο πάρει
  3. 1 φακελάκι μαγιάς
  4. 1 μικρό κουταλάκι μαργαρίνη
  5. 1 μικρή κουταλιά μαγιονέζα
  6. 2 μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης
  7. 2 μικρό κουταλάκι αλάτι
  8. 2 μικρό κουταλάκι πιπέρι
  9. 1 μεγάλη κουταλιά σούπας μαγιονέζα
  10. 2 μεγάλες κουταλιές σούπας κέτσαπ
  11. 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  12. 2/5 ποτήρι γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό σε ένα μεγάλο μπώλ, 1 αυγό, 1/5 ποτήρι γάλα, 1 μικρή κουταλιά μαγιονέζα και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Ρίχνουμε το 1 φακελάκι μαγιάς, 1 μικρο κουταλάκι αλάτι, 1 μικρό κουταλάκι πιπέρι και 1 μικρό κουταλάκι μαργαρίνη και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι τόσο ώστε να μην είναι ούτε πολυ υγρό για να κολλάει στα χέρια μας και ούτε να είναι πολύ στεγνό ώστε να γίνει αφράτη και μαλακή ζύμη.

  4. 4

    Τυλίγουμε το ζυμάρι με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε μία γωνία για 30 λεπτά.

  5. 5

    Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και το απλώνουμε.

  6. 6

    Ενδιαμεσα στο ζυμάρι ρίχνουμε απο 1 λουκάνικο στο κάθε ζυμάρι και τυλίγουμε το ζυμάρι προς τα πανω ώστε να καλύψει το λουκάνικο.

  7. 7

    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε 1 μεγάλη κουταλιά σούπας, 2 μεγάλες κουταλιές κέτσαπ, 1 μικρό κουταλάκι αλάτι, 1 μικρό κουταλάκι πιπέρι, 1/2 μικρό κουταλάκι δυόσμο, 1/5 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε καλα, το μίγμα θα πρέπει να είναι λίγο πηκτό και έτσι αλοίφουμε το μείγμα πανω απο το ζυμάρι παντού.

  8. 8

    Βάζουμε τα πεινιρλί στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ίσως και 30 λεπτά μέχρι να δείτε ότι έχει πάρει χρώμα η ζύμη όπως στην φωτογραφία.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΔημήτρηςΕύη
στις
,Ελλάδα