Πεϊνιρλί με μορταδέλα και φέτα
Πεϊνιρλί αφράτα με μορταδέλα και φέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ τα ψήνω στους 160 βαθμούς γιατί είναι πολύ δυνατός ο φούρνος μου! Εσείς προσαρμόστε τη θερμοκρασία και το χρόνο σύμφωνα με το φούρνο σας! Επίσης, προσθέστε αν θέλετε πιπεριά ψιλοκομένη. Εγώ δεν είχα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το λάδι.
-
2
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη.
-
3
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 ώρα.
-
4
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.Τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι και κόβουμε σε ροδέλες τη μορταδέλα.
-
5
Ανοίγουμε με τα χέρια σε φυλλαράκι βάζουμε λίγο κέτσαπ, τη γέμιση και κλείνουμε σαν βαρκούλα πατώντας στις άκρες και αφήνοντας άνοιγμα στο κέντρο.
-
6
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Σχόλια