Πεϊνιρλί με μορταδέλα και φέτα

edessaia
edessaia @cook_8499006
,greece

Πεϊνιρλί αφράτα με μορταδέλα και φέτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ τα ψήνω στους 160 βαθμούς γιατί είναι πολύ δυνατός ο φούρνος μου! Εσείς προσαρμόστε τη θερμοκρασία και το χρόνο σύμφωνα με το φούρνο σας! Επίσης, προσθέστε αν θέλετε πιπεριά ψιλοκομένη. Εγώ δεν είχα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 1 1/2 ποτήρι γάλα
  3. 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  4. 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  5. 800 γρ.περίπου αλεύρι
  6. λίγο αλάτι
  7. Για τη γέμιση 
  8. 10 φέτες περίπου μορταδέλα
  9. 300 γρ. φέτα
  10. πιπέρι
  11. ρίγανη
  12. 1 αυγό για επάλειψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το λάδι.

  2. 2

    Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη.

  3. 3

    Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 ώρα.

  4. 4

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.Τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι και κόβουμε σε ροδέλες τη μορταδέλα.

  5. 5

    Ανοίγουμε με τα χέρια σε φυλλαράκι βάζουμε λίγο κέτσαπ, τη γέμιση και κλείνουμε σαν βαρκούλα πατώντας στις άκρες και αφήνοντας άνοιγμα στο κέντρο.

  6. 6

    Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Από

edessaia
edessaia @cook_8499006
στις
,greece