κύρια φωτογραφία συνταγής Πεϊνιρλί μικρασιάτικο
oxk
oxk @cook_8467029
,ΕΛΛΑΔΑ

Διαφορετικό πεϊνιρλί από αυτά που τρώμε με το τυρί και τα διάφορα αλλαντικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν και το τελευταίο βούτηγμα στην φυτίνη μπορεί να φανεί σε πολλές υπερβολή, αξίζει τον κόπο. Είναι από αυτές τις "πινελιές" που οι Μικρασιάτες ξέρουν να προσθέτουν στις λιχουδιές τους, που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Υλικά για τη ζύμη
  2. 2 κιλά αλεύρι (κρατάω λίγο για το άνοιγμα του φύλλου)
  3. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  4. 30 γρ. μαγιά
  5. Υλικά για την γέμιση
  6. 1 1/2 κιλό φέτα
  7. βούτυρο (φυτίνη)
  8. 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  9. 1 μάτσο άνηθο
  10. 1 μάτσο δυόσμο φρέσκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στύβω πρώτα με τα χέρια τα κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο με αλάτι πριν τα ανακατέψω με την φέτα και τα αυγά. Αν η φέτα είναι αλμυρή βάζω μόνο ελάχιστο αλάτι, ίσα για να στύβονται.

  2. 2

    Αφού φτιάξω μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, παίρνω μπαλάκια – μπαλάκια και τα ανοίγω σε μακρόστενα κομμάτια. Στο κέντρο τους βάζω από την γέμιση αφήνοντας γύρω-γύρω ένα περιθώριο 3-4 πόντων. Γυρίζω τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα φτιάχνοντας μακρόστενους «φακέλους», στους οποίους η επάνω επιφάνεια θα είναι ανοιχτή για να φαίνεται η γέμιση. Χτυπάω ένα αυγό με λίγο νερό και ρίχνω επάνω στην γέμιση που φαίνεται λίγο από αυτό το μίγμα αυγού.

  3. 3

    Ψήνω τα πεϊνιρλί σε μέτριο προς δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα κόβω σε τετράγωνα κομμάτια.

  4. 4

    Όσο ψήνονται τα πεϊνιρλί βάζω σε μια κατσαρολίτσα φυτίνη να λιώσει χωρίς να κάψει. Μόλις κόψω τα πεΪνιρλί σε κομμάτια τα βουτάω στιγμιαία στην λιωμένη φυτίνη και τα στολίζω στην πιατέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Anas
Anas @cook_8457744
ο χρονος βρεθηκε οπως σου ειχα πει..και το πεινιρλι εγινε καταπληκτικο.....5 πιρουνακια απο μενα!!!!!!!!!!!!!!φιλια

Από

oxk
oxk @cook_8467029
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Μένω στην Αθήνα αλλά η καταγωγή μου είναι από τα Χανιά. Είμαι προγραμματίστρια και εργάζομαι σε Ερευνητικό Κέντρο. Μου αρέσει η μουσική (ξεχνιέμαι με το πιάνο μου), η κηπουρική (μιλάω στα λουλούδια μου) και τρελαίνομαι να μαγειρεύω! Το καλύτερο μου είναι να καλώ κόσμο σπίτι και να φτιάχνω του κόσμου τα μεζεδάκια για μπουφέ!
Δες περισσότερα