Πεϊνιρλί

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
12 ψήφοι
,

Πεϊνιρλί
photo: 2ΙΟΥι

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη

  • 2/3 κούπας γάλα στους 40 βαθμούς
  • 30 γρ μαγιά νωπή
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ λάδι

 Για τη γέμιση

  • 2 κούπες κασέρι τριμμένο
  • 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένο
  • 12 λωρίδες μπέικον ή ζαμπόν ή σαλάμι
  • λουκανικάκια κοκτέιλ
  • βούτυρο σε κομματάκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεϊνιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Φτιάχνει: 12 κομμάτια
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (10 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 19' (7 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύστε τη μαγιά στο γάλα μαζί και την ζάχαρη.
  2. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε.
  3. Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει περίπου 45 λεπτά.
  4. Ανοίξτε οβάλ φιλαράκια 12 εκ περίπου και γεμίστε με τα υλικά της γέμισης. Κλείστε τα πεϊνιρλάκια.
  5. Αφήστε τα να σταθούν 15 λεπτά και ψήστε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 8-7-10  
    πολυ καλη συνταγη stellapanos ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 29-3-11  
    !!!
    #
    Σχόλιο από elenaioan, 4-4-11  
    μήπως μπορείς να μου πεις την αναλογία αν βάλω ξηρή μαγιά?ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από pierrakosn, 4-5-11  
    Μπράβο πολύ καλή συνταγή.
    Από τα υλικά για το ζυμαράκι θα κράταγα το αλάτι για να το προσθέσω όταν έχουν ανακατευτεί καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε να μην αποδυναμωθεί η μαγιά.
    30 γρ. νωπή μαγιά αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι ξηρή και είναι για 1/2 κιλό αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 18-12-11  
    μου αρεσε πολυ η ζυμη και εφτιαξα σε σαλιγκαρι σχημα κιμαδοσπανακοπιτακια...εξαφανιστηκαν...
    #
    Σχόλιο από merenta, 3-3-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 28-4-14  
    Απλά τέλεια! Παραλλάξαμε λίγο τη γέμιση σύμφωνα με τα γούστα μας καθώς δεν μας αρέσουν τα λουκάνικα, αλλά η ζύμη ήταν σαν αγοραστά πεϊνιρλί και καλύτερα ακόμη!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-9-14  
    Τελειαααα η ζυμη !! Την ξανα φτιαχνω και σημερααα...
    #
    Σχόλιο από LAKIS1969, 2-12-14  
    #
    Σχόλιο από eirhnhx, 4-1-15  
    #
    Σχόλιο από pavlidou sofia, 30-1-16  
    τα εκανα και οντως ειναι τελεια,πολυ νοστιμα!!!!
    #
    Σχόλιο από ioanna3, 13-3-16  
    Αν και γενικά δεν αγαπώ τα πεινιρλί στο ερώτημα "τι φτιάχνω αύριο για τα παιδιά στο σχολείο" βρήκα απάντηση σε αυτή την συνταγή. Ευκολη και βολική αφού μετα το δευτερο φουσκωμα μπορώ να τα βάλω και στην καταψυξη και να τα ψήσω το πρωι για τιο κολατσιό τους.
    Η απορία μου όμως είναι στις αναλογίες .
    πόσο αλευρι θέλει με γραμμάρια , η μαγιά είναι πολλή για μόλις δυο φλιτζανια του τσαγιου αλευρι. Τις δυο πρώτες φορές μου χρειαστηκε περισσότερο υγρό από τα 2/3 της κούπας !

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 8-7-10  
    πολυ καλη συνταγη stellapanos ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 29-3-11  
    !!!
    #
    Σχόλιο από elenaioan, 4-4-11  
    μήπως μπορείς να μου πεις την αναλογία αν βάλω ξηρή μαγιά?ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από pierrakosn, 4-5-11  
    Μπράβο πολύ καλή συνταγή.
    Από τα υλικά για το ζυμαράκι θα κράταγα το αλάτι για να το προσθέσω όταν έχουν ανακατευτεί καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε να μην αποδυναμωθεί η μαγιά.
    30 γρ. νωπή μαγιά αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι ξηρή και είναι για 1/2 κιλό αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 18-12-11  
    μου αρεσε πολυ η ζυμη και εφτιαξα σε σαλιγκαρι σχημα κιμαδοσπανακοπιτακια...εξαφανιστηκαν...
    #
    Σχόλιο από merenta, 3-3-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 28-4-14  
    Απλά τέλεια! Παραλλάξαμε λίγο τη γέμιση σύμφωνα με τα γούστα μας καθώς δεν μας αρέσουν τα λουκάνικα, αλλά η ζύμη ήταν σαν αγοραστά πεϊνιρλί και καλύτερα ακόμη!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-9-14  
    Τελειαααα η ζυμη !! Την ξανα φτιαχνω και σημερααα...
    #
    Σχόλιο από LAKIS1969, 2-12-14  
    #
    Σχόλιο από eirhnhx, 4-1-15  
    #
    Σχόλιο από pavlidou sofia, 30-1-16  
    τα εκανα και οντως ειναι τελεια,πολυ νοστιμα!!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ioanna3, 13-3-16  
    Αν και γενικά δεν αγαπώ τα πεινιρλί στο ερώτημα "τι φτιάχνω αύριο για τα παιδιά στο σχολείο" βρήκα απάντηση σε αυτή την συνταγή. Ευκολη και βολική αφού μετα το δευτερο φουσκωμα μπορώ να τα βάλω και στην καταψυξη και να τα ψήσω το πρωι για τιο κολατσιό τους.
    Η απορία μου όμως είναι στις αναλογίες .
    πόσο αλευρι θέλει με γραμμάρια , η μαγιά είναι πολλή για μόλις δυο φλιτζανια του τσαγιου αλευρι. Τις δυο πρώτες φορές μου χρειαστηκε περισσότερο υγρό από τα 2/3 της κούπας !

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Σχετικές οδηγίες

    Φτιάξτε πεϊνιρλί
    Προστέθηκε από _Ratatouille_
    4.9545
           
           
    (22)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πιτες - ζυμες
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr
    Ορεκτικα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της Rodothea
    Ορεκτικά-συνοδευτικά-μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της Infad