Pelmeni σε Βινεγκρέτ σόγιας, κεφίρ και ξυδιού

Στυλιανός Βάσσης
Στυλιανός Βάσσης @cook_8461449
,Ελλάς

Γεμιστά με κιμά ζυμαρικά Pelmeni (σαν τα Ραβιόλια) σε Βινεγκραίτ σόγιας, Κεφίρ και ξυδιού με Gremolata Μαϊντανού, σκόρδου, τζίντσερ, και ξύσμα λεμονιού και Παρμεζάνα. Κατά την γνώμη μου η καλλίτερη παραλλαγή για τα Plemeni.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για τα Pelmeni είναι από το revver.com Το ντρέσινγκ δικό μου, μα στηρίζεται στις προτάσεις του site.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 1 πακέτο Pelmeni από Ρωσσικό ή Σλαβικό σουπερμάρκετ
  2. ή αν τα φτιάξετε μόνοι σας θα χρειαστείτε
  3. Για την ζύμη
  4. 1 και ½ κούπα αλεύρι
  5. Λίγο αλάτι
  6. 1/2 κούπα νερό
  7. Για τη γέμιση
  8. 1 ψιλοκομμένο μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι
  9. 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  10. 1/2 κιλό βοδινό κιμά
  11. 1 κουτάλι του γλυκού σκόνη μαϊντανού
  12. 1/2 κουτάλι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  13. 1/2 κουτάλι του γλυκού σκόνη κόκκινου πιπεριού
  14. 1 κουταλάκι του γλυκού από 3 ή 4 Ιταλικά αρωματκά (Διαλέξτε από τα παρακάτω ανάλογα με το γούστο σαςβασιλικός, ρίγανη, μαντζουράνα, φασκόμηλο, θυμάρι, αποξηραμένος μαϊντανός, αποξηραμένος δυόσμος, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, μπούκοβο, μαύρο πιπέρι, δεντρολίβανο, λίγο τσίλι, ξύδι Μπαλσάμικο), αλάτι - πιπέρι.
  15. Για το βράσιμο των Pelmeni
  16. 1/2 κατσαρόλα νερό
  17. 3 δαφνόφυλλα
  18. Για την Βινεγκραίτ
  19. 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  20.  1 κουταλιά της σούπας ξινόγαλα κεφίρ
  21.  1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  22.  1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  23. Για την Gremolata
  24. 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  25. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  26. 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  27. Ξύσμα 1 λεμονιού
  28. Γαρνιτούρα από πάνω
  29. 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη Παρμεζάνα
  30. 3 κουταλιές βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αγοράζουμε έτοιμα Pelmeni από Σλαβικό Σουπερμάρκετ (περίπου 5, 20 Ε).

  2. 2

    Μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας. Σε ανοξείδωτο μπολ βάζουμε 1 και ½ κούπα αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε 1 αυγό. Προσθέτουμε ½ κούπα νερό. Ανακατεύουμε πάλι με τα δάχτυλα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι να μη κολλάει.

  3. 3

    Φτιάχνουμε 1 μεγάλη μπάλα ζύμης, την βάζουμε σ’ ένα γυάλινο μπολ και τη σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να ηρεμίσει για 1/2 ώρα.

  4. 4

    Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ 1 ψιλοκομμένο μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ½ κιλό χοιρινό κιμά και ½ κιλό βοδινό κιμά. Σπάμε και προσθέτουμε 1 αυγό. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαϊντανού, 1/2 κουτάλι του γλυκού σκόνη σκόρδου, 1/2 κουτάλι του γλυκού σκόνη κόκκινου πιπεριού και 1 κουτάλι του γλυκού από 3 ή 4 από τα Ιταλικά αρωματκά που παρέθεσα στα υλικά πιο πάνω (εξαρτάται από πόσο δυνατή γεύση θέλουμε). Ζυμώνουμε πάλι.

  5. 5

    Αλευρώνουμε τον πάγκο κι ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με ψηλό ποτήρι κόβουμε κυκλάκια. Παίρνουμε τα κυκλάκια και τα γεμίζουμε με κουταλάκι του γλυκού με τον κιμά. Τα διπλώνουμε σαν σκαλτσούνια, τα πατάμε στις άκρες και στη συνέχεια τα τυλίγουμε σαν χωνάκια.

  6. 6

    Βράζουμε 1/2 κατσαρόλα νερό. Προσθέτουμε 3 δαφνόφυλλα. Βάζουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε. Σε 4 – 5 λεπτά θ’ ανέβουν στην επιφάνεια. Προσοχή, αν είναι έτοιμα από μάρκα σε μάρκα διαφέρουν ως προς τον χρόνο βρασμού. Μερικά γίνονται σε 1 λεπτό. Τα παρακολουθούμε, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας ή να μην διαλυθούν στο νερό. Πρέπει να είναι λίγο σκληρά, όχι διαλυμένα. Πρέπει να διατηρούν το σχήμα τους. Τώρα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα. Ξεχωρίζουμε τι θα αφήσουμε για άλλη μέρα και το βάζουμε σε αεροστεγή σακούλα στην κατάψυξη.

  7. 7

    Αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε τ' αφήνουμε σε μια άκρη.

  8. 8

    Φτιάχνουμε μια Βινεγκραίτσ' ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας ξινόγαλα κεφίρ, 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο.

  9. 9

    Για την Gremolata, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το τζίντσερ και προσθέτουμε ξύσμα 1 λεμονιού. Έτοιμη η Gremolata (όπως στο Osso Bucco).

  10. 10

    Σ' ένα ταψάκι βάζουμε την Βινεγκραίτ και την Gremolata.

  11. 11

    Προσθέτουμε τα βρασμένα Plemeni και την τριμμένη Παρμεζάνα.

  12. 12

    Προσθέτουμε από πάνω και 3 μπάλες βούτυρο. Βάζουμε σε μεσαία φωτιά στον φούρνο το ταψάκι και ψήνουμε για 2 λεπτά για να δέσουν τα υλικά. Το βούτυρο δεν πρέπει να λιώσει τελείως. Πρέπει να μοιάζει με μισολιωμένες μπάλες παγωτού.

  13. 13

    Το βγάζουμε και σερβίρουμε. Καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232
Διάβασα και τις τρεις συνταγές για pelmeni και φαίνονται υπέροχες! Έχω μια απορία όμως, που μπορώ να βρω το κεφίρ; Μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε ξυνόγαλο;

Από

Στυλιανός Βάσσης
στις
,Ελλάς
Μου αρέσει η μαγειρική Fussion Continental, δηλ. επιρροές των Έθνικ συνταγών σε Ευρωπαικά ή Ελληνικά στάνταρτς.Τα περισσότερα κλασσικά Ελληνικά φαγητά έχουν έρθει από έξω και μάλιστα μισές οι συνταγές π.χ. μπούτι γεμιστό (Άραβες - Ραμαζάνι), πιπεριές γεμιστές (Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη), κεφτέδες (Σουηδία), γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες (Κ. Ευρώπη), ντοματό ή ρεβυθοκεφτέδες (Αίγυπτος),πιλάφια (Τσετσένοι, Κοζάκοι, Τούρκοι, Πέρσες), Ρυζότο (Arborio Ιταλοί), στιφάδο - λαχανιά (Bigos Πολωνίας, Borsch Ρωσσίας), ρολό κιμά (ΗΠΑ), Κολοκυθοκεφτέδες (Ισραήλ - γιορτή της Χανουκά Δεκέμβριος), Τηγανητός Πατσάς (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ). Άλλες πήγαν έξω και τροποποιήθηκαν π.χ. τραχανάς. Βρίσκω τις αυθεντικές συνταγές και τις μεταφράζω. Σε κάποια προιόντα δεν έχουμε οι Έλληνες πολλές συνταγές π.χ φακές (αμέτρητες στο Πακιστάν και την Ινδία), όσπρια (βλ. Αίγυπτος), σιμιγδάλι (βλ. Άραβες),ρέβες και σελινόριζα (Άγγλοι), σιτάρι (βλ. Ρώσσοι) κλπ. Η Ρουμανία πήρε από εμάς μουσακά και πατσά. Τα πιο υγιεινά και καθαρά πιάτα έχουν οι Αρμένιοι και οι Πέρσες. Δοκιμάστε και τις Τούρκικες και Τσετσένικες γιαουρτόσουπες.ΧόμπυΖωγραφική , Φωτογραφία, χορός (10 χρόνια έχω κάνει), ξυλογλυπτική (είχα δασκάλα), γυμναστήριο, μαγειρική, λουλούδια, καναρίνια.ΕνδιαφέρονταΑνθρωπιστικές επιστήμες (οι σπουδές μου), Θέατρο, λογοτεχνία, Cinema.Περισσότερα στο FacebookVassis Stelios.
Δες περισσότερα