Pelmeni σε κόκκινη σάλτσα με Βασιλικό
Γεμιστά με κιμά ζυμαρικά Pelmeni (σαν τα Ραβιόλια) σε κόκκινη σάλτσα ή ντοματόσουπα με Βασιλικό και Παρμεζάνα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή για τα Pelmeni είναι από το revver.comΗ σάλτσα είναι δική μου μου μα στηρίζεται στις προτάσεις του site.
Υλικά
-
1 πακέτο Pelmeni έτοιμα ή σπιτικά
-
Για την σάλτσα ντομάτας ή την ντοματόσουπα (ανάλογα με την ποσότητα νερού που θα βάλουμε)
-
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
λίγο βασιλικό
-
λίγο δεντρολίβανο
-
λίγη μέντα
-
λίγο μαϊντανό
-
2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
-
Γαρνιτούρα
-
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αγοράζουμε έτοιμα Pelmeni από Σλαβικό Σουπερμάρκετ ή μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας (βλ. στη συνταγή μου Pelmeni σε Βινεγκραίτ σόγιας, Κεφίρ και ξυδιού).
-
2
Μόλις βράσουν σε 4 – 5 λεπτά θ’ ανέβουν στην επιφάνεια. Προσοχή, αν είναι έτοιμα από μάρκα σε μάρκα διαφέρουν ως προς τον χρόνο βρασμού. Μερικά γίνονται σε 1 λεπτό. Τα παρακολουθούμε, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας ή να μην διαλυθούν στο νερό. Πρέπει να είναι λίγο σκληρά, όχι διαλυμένα. Πρέπει να διατηρούν το σχήμα τους. Τώρα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
-
3
Φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα ή τη ντοματόσουπα με βασιλικό (ανάλογα με την ποσότητα νερού που θα βάλουμε)Βράζουμε 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο βασιλικό, λίγο δεντρολίβανο, λίγη μέντα, λίγο μαϊντανό και 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε γύρω στα 15 λεπτά.
-
4
Μπορούμε να τα βάλουμε τα βρασμένα Pelmeni σε ταψάκι με την σάλτσα και μετά στο γκριλ για 2 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία με τριμμένο τυρί Parmezzana.
Σχόλια (2)