Πένες "με απ' όλα" στο πήλινο

kamelia8
kamelia8 @kamelia8
,

Μια ιδέα για γρήγορο και χορταστικό φαγητό, με ό,τι υλικά έχει το ψυγείο σας! Μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο είναι του γούστου σας και πιστεύετε ότι ταιριάζει γευστικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
5-6 άτομα
  1. 1 πακέτο πένες
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1-2 ντομάτες σε ροδέλες
  4. 2 πιπεριές πράσινες/κόκκινες/κίτρινες ψιλοκομμένες
  5. λίγη κόκκινη σάλτσα (ντομάτας ή από περίσσευμα κοκκινιστού)
  6. 10 φέτες τυρί που λιώνει
  7. 5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κύβους
  8. περίσσευμα από χοιρινό ή μοσχάρι ή κοτόπουλο ή λουκάνικα
  9. καλαμπόκι, αρακά, μανιτάρια ή ό,τι άλλο θέλετε
  10. 2 αβγά χτυπημένα μαζί με μισό λίτρο γάλα
  11. αλάτι, πιπέρι
  12. άλλα μυρωδικά της επιλογής σας
  13. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πένες για 5-6 λεπτά.

  2. 2

    Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε στο πήλινο.

  3. 3

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και τα αβγά και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Βάζουμε τις φέτες του τυριού σε στρώση πάνω από τις πένες.

  5. 5

    Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τα αβγά χτυπημένα με το γάλα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Βάζουμε το πήλινο στο κάτω ράφι του φούρνου, για να μην καεί το τυρί.

  7. 7

    Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο, θα πρέπει το μίγμα του αβγού μέσα να έχει ψηθεί και να μην είναι υγρό.

Αντιδράσεις

Από

kamelia8
kamelia8 @kamelia8
στις
,
Με λένε Μαρία. Η μαγειρική μ' αρέσει, γιατί χαίρομαι να ευχαριστώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Δες περισσότερα