Πένες "με απ' όλα" στο πήλινο
Μια ιδέα για γρήγορο και χορταστικό φαγητό, με ό,τι υλικά έχει το ψυγείο σας! Μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο είναι του γούστου σας και πιστεύετε ότι ταιριάζει γευστικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες για 5-6 λεπτά.
-
2
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε στο πήλινο.
-
3
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και τα αβγά και ανακατεύουμε.
-
4
Βάζουμε τις φέτες του τυριού σε στρώση πάνω από τις πένες.
-
5
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τα αβγά χτυπημένα με το γάλα.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Βάζουμε το πήλινο στο κάτω ράφι του φούρνου, για να μην καεί το τυρί.
-
7
Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο, θα πρέπει το μίγμα του αβγού μέσα να έχει ψηθεί και να μην είναι υγρό.
Σχόλια