Πένες αλα κρεμ με ροκφόρ
Πλούσιο άρωμα και γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν πρόκειτε να μαγειρέψετε για λίγα άτομα και αν φυσικά σας βολεύει μπορείτε να την κάνετε σε τηγάνι αντί σε κατσαρολάκι. Επίσης αν το αφήσετε πάρα πολύ να δέσει (αν δηλαδή το κάψετε πολύ) τότε παίρνει μια έντονη γεύση ξεροτηγανισμένου σαγανάκι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τις πένες να βράσουν. Αφού τις σουρώσουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
-
3
Μόλις πάρει να βράσει τρίβουμε το ροκφόρ μέσα.
-
4
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει.
-
5
Προσθέτουμε τις πένες και αφού δέσει σερβίρουμε.
Σχόλια (31)