κύρια φωτογραφία συνταγής Πένες με κοτόπουλο και σάλτσα ροκφόρ
efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481

Μια εύγεστη συνταγή με αρκετές θερμίδες

Λίγα μυστικά ακόμα

Οταν βράσουμε τις πένες ή οποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε καλό θα ήταν να μη ρίξετε αλάτι στο νερό γιατί θα βγεί πολύ αλμυρό μετά, λόγω του ροκφόρ. Ρίξτε μόνο λίγο λάδι στο νερό για να μη κολλήσουν. Μπορούμε ν'αφαιρέσουμε το κοτόπουλο τελείως ή να το αντικαταστήσουμε με μπεικον.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1 πακέτο πένες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  3. 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
  4. 1/2 ποτ. νερού λευκό κρασί
  5. 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  6. 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος ADORO (για ζυμαρικά)
  7. 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια ψιλοκομμένα
  8. 1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
  9. Σκόρδο σε σκόνη
  10. Λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πένες (al dente).

  2. 2

    Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει λίγο.

  4. 4

    Κατόπιν ρίχνουμε τη πιπεριά και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.

  5. 5

    Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και σκόρδο.

  6. 6

    Μόλις σωταριστούν καλά ρίχνουμε το κρασί και τον κύβο. Τ' αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

  7. 7

    Μόλις βράσει το κοτόπουλο ανοίγουμε τη κατσαρόλα να εξατμιστούν τα υγρά και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.

  8. 8

    Την αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσει και να δέσει, σβήνουμε τη φωτια και ρίχνουμε το ροκφόρ σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Κλείνουμε τη κατσαρόλα κι αφήνουμε να λίωσει το ροκφόρ. Μόλις λιώσει ανακατεύουμε ελαφρα...

  9. 9

    Αν θέλουμε ρίχνουμε τις πένες στη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αλλιώς καίμε με βούτυρο τις πένες και τα σερβίρουμε ξεχωριστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

DESPOINA-84
DESPOINA-84 @cook_8473830
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!ΜΠΡΑΒΟ!!ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΩ 100γρ.ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ 200γρ. ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ!

Από

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481
στις