ravT
ravT @cook_8464960

Ζυμαρικά πέννες "παντρεμένα" με φιλέτο κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, μπεσαμέλ, μαντιτάρια και τυριά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Γιάννη Λουκάκου "Πένες ογκραντέν με μπεσαμέλ, κοτόπουλο και ντοματίνια" με προσθαφαιρέσεις και διαφοροποιήσεις δικές μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 650 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  2. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  3. 100 γρ. λευκό κρασί
  4. αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  5. Για τη Μπεσαμέλ
  6. 1 λίτρο γάλα
  7. 1 φλυτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
  8. 300 γρ. τριμμένη γκούντα
  9. 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  10. 100 γρ. παρμεζάνα
  11. φέτες μανιτάρια σε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα ζυμαρικά μας όπως συνήθως. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (εγώ χρησιμοποίησα τη χύτρα) ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου.

  3. 3

    Μόλις αλλάξει χρώμα το κοτοπουλάκι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το αφήνουμε να μαραθεί.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε και "σβήνουμε" με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

  6. 6

    Στο μούλτι βάζουμε το 1 φλυτζάνι αλεύρι με 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα και το χτυπάμε, ενώ το υπόλοιπο γάλα το έχουμε τοποθετήσει σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Μόλις το γάλα φουσκώσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα γάλα- αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει.

  7. 7

    Στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα light) και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  8. 8

    Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και τα τριμμένα τυριά(εκτός απ την παρμεζάνα) και ανακατεύουμε.

  9. 9

    Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Πασπαλίζουμε την πριμμένη παρμεζάνα.

  10. 10

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει η επιφάνεια(20-30 λεπτά).

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Από

ravT
ravT @cook_8464960
στις