Πένες με κρέμα γάλακτος και άρωμα μουστάρδας
Λαχταριστές μεθυσμένες πένες με κρέμα γάλακτος και μούστάρδα για λίγο άρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε μακαρόνια απλά εγώ προτιμώ τις πένες.Τα τυριά και τα αλλαντικά που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι και άλλα, να αυξήσετε ή να μειώσετε τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.Το μπέικον θα βγάλει λίπος γι’αύτο το λάδι μας στο τηγάνι είναι σχεδόν ανύπαρκτο.Η κρέμα είναι έτοιμη όταν την ανακατεύεται και χωρίζει στον πάτο του τηγανιού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα. Ας προσέξουμε να έχουν φύγει καλά τα νερά από το βράσιμο. Δεν τα καίμε όπως κάνουμε στα μακαρόνια πολλές φορές.
-
2
Σ’ένα τηγάνι καλό θα ήταν να έχουμε αντικολλητικό, βάζουμε πολύ λίγο λαδάκι (μπορούμε να το λαδώσουμε με το χέρι μας) και ρίχνουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα να τα τσιγαρίσουμε.
-
3
Μόλις έχουν πάρει λίγο χρώμα βάζουμε το πιπέρι για να προλάβει να κλειστεί το άρωμά του.
-
4
Ρίχνουμε το ποτό που έχουμε επιλέξει και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
-
5
Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
-
6
Ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι και περιμένουμε μέχρι να δέσει η κρέμα γάλακτος.
-
7
Μόλις είναι έτοιμη την ρίχνουμε στις πένες και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Σχόλια (7)