Πένες με ντομάτα και λουκάνικα
Υλικά
-
500 γρ. πένες
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
4 κ.σ. λάδι
-
100 γρ. πικάντικα χωριάτικα λουκανικάκια
-
1 κλωναράκι βασιλικό
-
600 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
-
2 κ.γ. ζάχαρη
-
4 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε τα λουκανικάκια σε λεπτές ροδέλες. Τρίψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το βασιλικό.
-
2
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέστε τα λουκάνικα, ανακατέψτε 1-2 φορές και ρίξτε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βράστε τη σάλτσα για 7-8' σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Στο μεταξύ βράστε τα πενάκια al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
-
4
Βάλτε τα σε μια πιατέλα, ρίξτε τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το τριμμένο πεκορίνο.
Σχόλια (9)