Πένες με ντοματίνια ελιές και φέτα
Μια ακατέργαστη νοστιμιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια πολύ νόστιμη, γευστική και χορταστική συνταγή. Γίνεται εξίσου νόστιμη και χωρίς φέτα, οπότε είναι μια ωραία νηστίσιμη εναλλακτική.
Υλικά
-
250 γρ. πένες (ή ό,τι άλλο ζυμαρικό σας αρέσει)
-
10 ντοματίνια
-
20 ελιές μαύρες ή πράσινες ή και από τις δυο
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πάπρικα
-
ρίγανη
-
φέτα []
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
-
2
Κόβουμε τις ελιές σε κομματάκια και κρατάμε στην άκρη.
-
3
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την σκελίδα του σκόρδου ψιλοκομμένη ή ολόκληρη αν δεν θέλουμε έντονη την μυρωδιά του σκόρδου.
-
4
Μόλις χρυσίσουν προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες, και σωτάρουμε ως να πιουν τα υγρά τους.
-
5
Προσθέτουμε τις ελιές και σωτάρουμε ελαφρώς.
-
6
Προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, τόση όση να έχουμε μια δεμένη σάλτσα, αλάτι, πάπρικα και ρίγανη και χαμηλώνουμε την φωτιά.
-
7
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια σουρώνουμε και μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο λαδάκι.
-
8
Κλείνουμε την φωτιά από την σάλτσα και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια.
-
9
Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια