Πένες με σάλτσα καπνιστού σολωμού
Μία σχετικά γρήγορη συνταγή, πολύ νόστιμη και γευστική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν σερβίρετε, πάνω από τις πένες τοποθετείστε τη σάλτσα και τρίψτε με τον τρίφτη κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας. Επειδή είναι ακόμη ζεστή η σάλτσα, το τυρί θα λιώσει και θα ενωθεί με τα υλικά της σάλτσας.
Υλικά
-
ζυμαρικά πένες (λευκές ή ολικής αλέσεως)
-
5-6 κ.σ. πελτές τομάτας
-
3 χρωματιστές πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
-
0.5 ξερό κρεμμύδι
-
200 γρ. καπνιστό σολωμό
-
3 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάστε τα μακαρόνια.
-
2
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ρίξτε τα μέσα σε κατσαρολάκι με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο να τσιγαριστούν ελαφρώς.
-
3
Προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, βάζετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μία πρέζα ζάχαρη, ρίχνετε και μισό ποτήρι νερό και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε λίγο τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
-
4
Σε μισό ποτήρι κρύο νερό προσθέτετε το κορν φλάουρ, ανακατεύετε και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Συνεχίζετε το αργό ανακάτεμα για να δέσει και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίξτε και το σολωμό κομμένο σε μέτρια κομμάτια και ανακατέψτε για λίγο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)