Πένες με τόνο και λεμόνι
Μια συνταγή πολύ εύκολη που τρώγεται και κρύα και ζεστή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα δεν πήζει αλλα "σώνεται" το λεμόνι. Σε περίπτωση που τη θέλετε πιο πηκτή μπορείτε να τη "δέσετε" με λίγο κορν φλάουρ. Αν σας φαίνεται λίγη επειδή σώθηκε το λεμόνι μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι ή νερό και να αφήσετε να βράσει λίγο παραπάνω στην περίπτωση του νερού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά ξεκινάμε βράζοντας τις πέννες σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
-
2
Ψιλοκοβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μαζί με το ξύσμα λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο να πάρει να κάψει και σβήνουμε με το τσίπουρο.
-
3
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεθυμάνει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτουμε τον τόνο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
-
5
Σερβίρουμε πάνω στις πέννες με λίγο μαιντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια