κύρια φωτογραφία συνταγής Πένες με τόνο και λεμόνι

Πένες με τόνο και λεμόνι

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
AndieRo
AndieRo @andiero12

Μια συνταγή πολύ εύκολη που τρώγεται και κρύα και ζεστή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σάλτσα δεν πήζει αλλα "σώνεται" το λεμόνι. Σε περίπτωση που τη θέλετε πιο πηκτή μπορείτε να τη "δέσετε" με λίγο κορν φλάουρ. Αν σας φαίνεται λίγη επειδή σώθηκε το λεμόνι μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι ή νερό και να αφήσετε να βράσει λίγο παραπάνω στην περίπτωση του νερού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
3-4 ατομα
  1. 1 πακέτο πέννες
  2. 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
  3. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  4. χυμό από 3-4 λεμόνια (ανάλογα πόσο μεγάλα είναι)
  5. ξύσμα λεμονιού
  6. 1-2 σφηνάκια τσίπουρο (ανάλογα πόσο έντονη θέλετε τη μυρωδιά)
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ξεκινάμε βράζοντας τις πέννες σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

  2. 2

    Ψιλοκοβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μαζί με το ξύσμα λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο να πάρει να κάψει και σβήνουμε με το τσίπουρο.

  3. 3

    Αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεθυμάνει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτουμε τον τόνο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

  5. 5

    Σερβίρουμε πάνω στις πέννες με λίγο μαιντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

AndieRo
AndieRo @andiero12
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα