Πένες με τόνο και ντομάτα
Μια από τις πιο αγαπημένες μας μακαρονάδες.
Στις ντομάτες κονσέρβα, συνήθως χρησιμοποιώ 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο και τουλάχιστον μισό κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τύπου Pumaro και δεν βάζω καθόλου πελτέ.
Τρώγονται και χωρίς παρμεζάνα αν θέλετε.
Υλικά
-
2 κ.σ. λάδι
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
400 γρ. ντομάτες κονσέρβα
-
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
-
1 κ.σ. πελτέ
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
55 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
-
55 γρ. μαύρες ελιές χοντροκομμένες
-
2 κ.σ. κάπαρη
-
200 γρ. τόνος στεγνός
-
2 κ.σ. μαιντάνός ψιλοκομμένος (προεραιτικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο (οι πένες είναι καλύτερες, αλλά βάλτε ο,τι ζυμαρικό έχετε).
-
2
Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή wok) και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ρίγανη και τις λιαστές ντομάτες. Τα βράζουμε όλα για 10-12 λεπτά.
-
4
Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τον τόνο στη σάλτσα.
-
5
Ρίχνουμε μέσα τα έτοιμα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
-
6
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαιντανό (αν θέλουμε) και σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια (35)