Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια από τις πιο αγαπημένες μας μακαρονάδες.

Στις ντομάτες κονσέρβα, συνήθως χρησιμοποιώ 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο και τουλάχιστον μισό κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τύπου Pumaro και δεν βάζω καθόλου πελτέ. 
Τρώγονται και χωρίς παρμεζάνα αν θέλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
4 άτομα
  1. 2 κ.σ. λάδι
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  4. 400 γρ. ντομάτες κονσέρβα
  5. 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  6. 1 κ.σ. πελτέ
  7. 1 κ.σ. ρίγανη
  8. 55 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  9. 1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
  10. 55 γρ. μαύρες ελιές χοντροκομμένες
  11. 2 κ.σ. κάπαρη
  12. 200 γρ. τόνος στεγνός
  13. 2 κ.σ. μαιντάνός ψιλοκομμένος (προεραιτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο (οι πένες είναι καλύτερες, αλλά βάλτε ο,τι ζυμαρικό έχετε).

  2. 2

    Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή wok) και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ρίγανη και τις λιαστές ντομάτες. Τα βράζουμε όλα για 10-12 λεπτά.

  4. 4

    Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τον τόνο στη σάλτσα.

  5. 5

    Ρίχνουμε μέσα τα έτοιμα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαιντανό (αν θέλουμε) και σερβίρουμε ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (35)

Eλενη
Eλενη @cook_8453116
παρα πολυ καλη καλη πραγματι. πολυ ευκολη και γευστικη με τον τονο. Εγω μονο που εκανα σπαγγετι και ηταν το ιδιο πιστευω ωραια. πρεπει να σας πω οτι βρηκα τη χαρα μου εδω μεσα με τοσες ωραιες και ευκολες συνταγες. ευχαριστω

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα