Πένες μεθυσμένες με σαμπούκα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
katenick
katenick @cook_8477148
,

Ζυμαρικά με ιδιαίτερη γεύση. Δημιουργήθηκαν απο μια έμπνευση της στιγμής και λατρέυτηκαν!!! Το αλκοόλ μην το φοβηθείτε γιατί το 'ανάβουμε' και εξατμίζεται όλο το οινόπνευμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

*ΦΛΑΜΠΕθέλει λίγη προσοχή την πρώτη φορα.Ρίχνουμε το ποτό στην κατσαρόλα και με εναν αναπτήρα βάζουμε φωτιά στις αναθυμιάσεις.Δεν είναι ανάγκη να έχουμε το κεφάλι μας πανω απο την κατσαρόλα και να κοιτάμε γιατί θα εχουμε μαλλί ή φρύδια φλαμπε!Με αυτον τον τροπο εξατμίζεται όλο το οινόπνευμα του ποτού και μενει μονο η γεύση του. Τυρί δεν γράφω ποιότητα,μπορείτε να βάλετε οτι υπάρχει στο ψυγείο.εγω προτιμώ μισό αλμυρό(κεφαλοτύρι) και μισό γλυκό(ρεγκάτο). Αυτή τη συνταγή την εχω δοκιμάσει με διάφορα ποτα(βότκα,ουίσκι,ούζο) αλλα με την σαμπούκα κυριολεκτικά 'τα σπάει'.Μάρτυρας όποιος την δοκίμασε στην κοπη πίτας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 μεγαλο πυρεξ
  1. 1 πακέτο πένες ή αλλο ζυμαρικό με τρύπα
  2. λίγη φυτίνη
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. 1 πιπεριά πράσινη
  5. 1 πιπεριά κόκκινη (φλωρίνης)
  6. 1 πακέτο μανιτάρια άσπρα φρέσκα
  7. 200 γρμ μπέικον
  8. 1 κρασοπότηρο σαμπούκα
  9. 1-2 κ.σ. ντοματοχυμό
  10. 2 κουτάκια κρεμα γάλακτος (παχύρευστη)
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. ταμπάσκο (προεραιτικά)
  14. 2 κούπες τυρια διαφορα περίπου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένω πολύ καλά τα μανιτάρια και τα κόβω λεπτά φετάκια. Κόβω και τα υπόλοιπα λαχανικά σε κυβάκια και το μπέικον σε κομματάκια.

  2. 2

    Βάζω την φυτίνη σε κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και ρίχνω τα μανιτάρια να τσιγαριστούν,αν βγάλουν υγρά θα περιμένω να τα πιούν όλα. Προσθέτω το μπέικον και όταν τσιγαριστεί κι αυτό λίγο ρίχνω και το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

  3. 3

    Όταν τσιγαριστούν όλα καλα θα ρίξω τη σαμπούκα και θα ανάψω με εναν αναπτήρα (φλαμπε)*.

  4. 4

    Όταν σβήσει η φωτιά ριχνω τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω και την μια κρεμα γάλακτος και αφήνω να πάρει 2 βράσεις.

  5. 5

    Εν τω μεταξύ έχω βράσει σε αλατισμένο νερό τις πένες all dente.

  6. 6

    Σε ενα πυρέξ αδειάζω τα μισά μακαρόνια, βάζω λίγες κουταλιές σάλτσα και λίγο τυρί, ρίχνω και τα υπόλοιπα μακαρόνια και όλη τη σάλτσα κουταλιά κουταλιά να πάει παντού. Σε αυτό το στάδιο μπορώ να σκεπάσω με μια μεμβράνη και να τα αφήσω για αργότερα ή και στο ψυγειο για την επόμενη. Ρίχνω και την άλλη κρεμα και τα τυριά σε όλη την επιφάνεια.

  7. 7

    Ψήνω στους 200-220 βαθμους στην χαμηλώτερη σχάρα μέχρι να χρυσίσουν τα τυριά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (12)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Εγώ, εγώ είμαι μάρτυρας! Ήταν το τελευταίο πράγμα που δοκίμασα, τυχαία θα έλεγα, και αφού είχα σκάσει ήδη στο φαγητό. Για την ιστορία...εγώ \"έγλυψα\" το πυρέξ!

Από

katenick
katenick @cook_8477148
στις
,
ειμαι η κατερινα,μενω στη νικαια κ εχω ενα μικρο αγορακι-διαολακι.εχω σπουδασει μαγειρικη αλλα η ζαχαροπλαστικη ειναι το παθος μου.μου αρεσει πολυ να δημιουργω ευπαρουσιαστα πιατα κ η τελευταια μου ανακαλυψη (η ζαχαροπαστα) μου εχει ανοιξει καινουριους οριζοντες για δημιουργιες!!!http//spitikesdimiourgies.com/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε