Πέννες με μπρόκολο, κοτόπουλο, άνηθο κι εστραγκόν

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Φαγητό απλό και καθημερινό χάρη στα ζυμαρικά, το φιλέτο κοτόπουλου αλλά και το μπρόκολο, με άνηθο, λευκό κρασί, λίγη κρέμα γάλακτος αλλά και το υπέροχο εστραγκόν για φινετσάτη και ξεχωριστή γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό στο τέλος θα πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι γι’ αυτό αν δω ότι σηκώνει μπορώ να προσθέσω κι άλλο από το νερό των μακαρονιών.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 μερίδες
  1. 3 φιλέτα κοτόπουλο
  2. 400 γρ. πέννες
  3. 2 κύβους από ζωμό κοτόπουλου
  4. τα μπουκέτα από 1 μικρό μπρόκολο (αφαιρώ τα κοτσάνια)
  5. 2/3 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  6. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. 2/3 φλ. άσπρο κρασί
  8. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  9. 2 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν (taraggon)
  10. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  11. 2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω τις πέννες μέσα σε νερό με τον έναν από τους κύβους για 3’ λιγότερο από τον χρόνο που προβλέπει η συσκευασία. Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη ενώ κρατάω και το νερό που βράσανε.

  2. 2

    Παράλληλα ζεσταίνω το αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι και ψήνω τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρώ και τα τεμαχίζω.

  3. 3

    Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψήνω σε μέτρια φωτιά κι αφού μαλακώσει προσθέτω πίσω το κοτόπουλο. Ενώ είναι δυνατή η φωτιά ρίχνω το κρασί και περιμένω για 3-4’ να εξατμισθεί.

  4. 4

    Προσθέτω τον άνηθο (κρατάω λίγο στην άκρη για το τέλος), το εστραγκόν, τα μπουκέτα μπρόκολου, τον δεύτερο κύβο ζωμού, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτάλα από το νερό που βράσανε τα μακαρόνια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω την φωτιά και ψήνω για 10’ μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσει το μπρόκολο.

  5. 5

    Μόλις παρέλθει ο χρόνος ψησίματος προσθέτω τα βρασμένα μακαρόνια με 1 κουτάλα από το νερό μέσα στο οποίο βράσανε και τα βράζω για 2-3 λεπτά ακόμα μέσα στο φαγητό. Προσθέτω λίγο αλάτι και δοκιμάζω την γεύση καθώς οι κύβοι είναι αρκετά αλμυροί.

  6. 6

    Στο σβήσιμο προσθέτω την κρέμα γάλακτος γυρίζοντας την κατσαρόλα να πάει παντού και περιμένω για λίγα λεπτά προτού σερβίρω.

  7. 7

    Σερβίρω το κάθε πιάτο με λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο εστραγκόν ακόμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις