Πέννες με σολομό, βότκα και κρέμα γάλακτος
Μια συνταγή πολύ απλή που όμως παραπέμπει σε γκουρμέ πιάτο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με 1 κ.σ άνηθο στο καυτό βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε τον σολομό σε κομμάτια και τσιγαρίζουμε για λίγο και αυτόν μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
-
3
Σβήνουμε πρώτα με λάιμ και περιμένουμε να εξατμιστεί ο χυμός.
-
4
Σβήνουμε και με την βότκα και περιμένουμε επίσης να εξατμιστεί καλά (προσοχή γιατί αλλιώς θα κόψει η κρέμα γάλακτος).
-
5
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση (ο καπνιστός σολωμός είναι ήδη λίγο αλμυρός, οπότε το λαμβάνουμε υπόψη, ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουμε άνθος αλατιού).
-
6
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε επιπλέον άνηθο και παρμεζάνα.
-
7
Κατεβάζουμε από την φωτιά όταν δέσει η σάλτσα και την περιχύνουμε στις πέννες.
-
8
Γαρνίρουμε με άνηθο.
Σχόλια (8)