κύρια φωτογραφία συνταγής Πέννες με σολομό, βότκα και κρέμα γάλακτος
angelina-g
angelina-g @cook_8496888
,

Μια συνταγή πολύ απλή που όμως παραπέμπει σε γκουρμέ πιάτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 Minutes
2 άτομα
  1. 200-250 γρ σολομο καπνιστό
  2. 1 χλωρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  3. άνηθο ψιλοκομμένο
  4. πέννες βρασμένες (2 μερίδες)
  5. 1/2 σφηνάκι βότκα
  6. 1 κ.σ χυμό λάϊμ
  7. αλάτι (κατά προτίμηση άνθος αλατιού)
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. 1 κ.σ βούτυρο αγελάδος
  10. λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με 1 κ.σ άνηθο στο καυτό βούτυρο.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον σολομό σε κομμάτια και τσιγαρίζουμε για λίγο και αυτόν μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.

  3. 3

    Σβήνουμε πρώτα με λάιμ και περιμένουμε να εξατμιστεί ο χυμός.

  4. 4

    Σβήνουμε και με την βότκα και περιμένουμε επίσης να εξατμιστεί καλά (προσοχή γιατί αλλιώς θα κόψει η κρέμα γάλακτος).

  5. 5

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση (ο καπνιστός σολωμός είναι ήδη λίγο αλμυρός, οπότε το λαμβάνουμε υπόψη, ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουμε άνθος αλατιού).

  6. 6

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε επιπλέον άνηθο και παρμεζάνα.

  7. 7

    Κατεβάζουμε από την φωτιά όταν δέσει η σάλτσα και την περιχύνουμε στις πέννες.

  8. 8

    Γαρνίρουμε με άνηθο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

sugarchef
sugarchef @cook_8497183
Η συνταγή σου είναι πραγματικα ολοκληρωμένη. Με τον ανιθο, με το κρεμμύδακι του με τα ολα.Τ Ε Λ Ε Ι Α!!!!!!Αξίζει τα 5 πηρουνακια....

Από

angelina-g
angelina-g @cook_8496888
στις
,