κύρια φωτογραφία συνταγής Πέννες με τόνο
Hara1989
Hara1989 @cook_8510801

Μία πολύ εύκολη συνταγή με λίγα και καλά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ ρίχνω τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύω, για να πάει παντού η σάλτσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γραμμάρια πέννες (ή όποιο άλλο είδος ζυμαρικού θέλετε)
  2. 2 κονσέρβες των 160 γραμμαρίων ή 4 κονσέρβες των 80 γραμμαρίων τόνος σε νερό
  3. 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα 
  4. λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  5. 1/4 ποτηριού του κρασιού λευκό κρασί
  6. λίγο πιπέρι
  7. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για λίγο (προσέχουμε μη μας μαυρίσει). Προσθέτουμε τον τόνο σουρωμένο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.

  3. 3

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με τα υγρά της, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά του κρασιού και αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

  4. 4

    Σερβίρουμε και προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο τυρί (όχι αλμυρό) τριμμένο. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
Ακριβώς έτσι, τέλεια, ρίχνω και λιγο μαϊντανό στο τέλος

Από

Hara1989
Hara1989 @cook_8510801
στις