Πέννες με τόνο
Μία πολύ εύκολη συνταγή με λίγα και καλά υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ ρίχνω τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύω, για να πάει παντού η σάλτσα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
2
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για λίγο (προσέχουμε μη μας μαυρίσει). Προσθέτουμε τον τόνο σουρωμένο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
-
3
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με τα υγρά της, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά του κρασιού και αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
-
4
Σερβίρουμε και προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο τυρί (όχι αλμυρό) τριμμένο. Καλή όρεξη!
Σχόλια (5)